Banner Before Header

Skuuttaamisesta suuttunut nainen otti oikeuden omiin käsiinsä – jyräsi 14-vuotiaan nilkan polku­pyörällä

Kaksi teini-ikäistä poikaa oli skuuttailemassa, eli temppupotkulautailemassa, Jyväskylän Mäki-Matissa kesäkuussa 2020, kun naapurustossa asunut nainen asteli keskeyttämään tilanteen.

65-vuotias nainen ryhtyi huutamaan kaksikolle epäasiallisesti. Hän vaati heitä poistumaan paikalta ja lähtemään skuuttaamaan muualle.

Kaverukset kertovat valinneensa temppulautailua varten kadun varrelta löytyneen paikan, jossa oli luonnollinen kohouma. Nuorten mukaan ei ollut vielä hiljaisuusaika.

Kun nuoret eivät heti poistuneet paikalta, nainen tempaisi heidän reppunsa käsiinsä ja heitti ne maahan. Toisen pojan kännykkä rikkoutui iskusta.

Pojan tullessa lähemmäs selvittämään tilannetta, nainen tarttui häntä ranteesta ja alkoi tökkimään pyörällään. Välikohtauksessa naisen pyörä osui poikaa jalkaan, minkä seurauksena nilkka turposi.

Oikeudessa naista syytettiin lievästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta.

Nainen kiisti olleensa paikalla. Sen sijaan hän kertoi nuorten sekoittaneen hänet sisareensa, joka oli myös käynyt käskyttämässä nuoria.

Oikeus katsoi kuitenkin 65-vuotiaan naisen poliisikuulustelun osoittaneen hänen olleen paikalla välikohtauksen sattuessa.

Oikeudenkäynnissä poika tunnisti syytetyn naisen tekijäksi. Hänen mukaansa skuuttaamisesta heitä oli aiemmin komennellut myös naisen sisar, mutta tämä oli pojan mukaan pidempi ja kasvonpiirteiltään erilainen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi naisen 15 päiväsakkoon, josta kertyi maksettavaa 315 euroa. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan hajonneesta kännykästä 150 euroa.

Tapauksesta kertoi aiemmin Keskisuomalainen.

Source Link is.fi