Banner Before Header

Sosialistinen politiikka on epäoikeudenmukaisuuden vastustamista, sanoo Vasemmistonuorten seuraava puheenjohtaja Pinja Vuorinen

Vasemmistonuorten seuraava puheenjohtaja on poliittisen talouden opiskelija Pinja Vuorinen, 24, Etelä-Suomen Vasemmistonuorista. Sähköisen neuvoa-antavan jäsenäänestyksen lokakuussa voittaneen Vuorisen valinta vahvistettiin Vasemmistonuorten liittokokouksessa viikonloppuna Uudessakaupungissa.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi äänestettiin Jenni Suutari, 22, Keski-Suomen Vasemmistonuorista ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Ava Dahlvik, 20, Hämeen Vasemmistonuorista.

Uuden johdon toimikausi alkaa ensi vuoden alussa ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Pinja Vuorinen sanoi valintansa jälkeen, että on kunnia tulla valituksi Vasemmistonuorten johtoon.

– Lähdin tähän järjestöön mukaan kahdeksan vuotta sitten, kun ymmärsin miten epäoikeudenmukainen maailma on. On hienoa saada luottamus jäsenistöltä kehittää järjestöä eteenpäin.

Vuorisen mukaan tarvitaan sosialistista politiikkaa.

– Eriarvoisuus ja ilmastokriisi vaativat toimintaa, järjestäytymistä ja kouluttautumista. Sosialistinen politiikka on epäoikeudenmukaisuuden vastustamista. Sitä todella tarvitaan. Aion luotsata tästä järjestöstä vielä suuremman ja vaikuttavamman oikeudenmukaisuuden äänitorven, jota ei voi sivuuttaa.

Liittokokous päätti toteuttaa kampanjat talouspolitiikasta, asuntopolitiikasta ja lähisuhdeväkivallasta. Se asettui myös tukemaan Elokapinan vaatimusta kansalaisfoorumista , joka valittaisiin kansalaisista satunnaisotannalla. Kansalaisfoorumi tekisi tutkimustiedon pohjalta ehdotuksia sosiaalisesti oikeudenmukaisista päästövähennyskohteista ja luonnonsuojelutoimista. Eduskunnan on käsiteltävä foorumin ehdotukset.

Vasemmistonuorten puheenjohtajana tämän vuoden loppuun asti toimii Liban Sheikh.