Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e29f58537f27bf017d0fb70802eeff80, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Stubb joutui heti kiperän Putin-kysymyksen eteen – Uutisalue

Stubb joutui heti kiperän Putin-kysymyksen eteen

Kansainvälinen media ei päästänyt vaalivoittajaa helpolla.

Presidentinvaalit sunnuntai-iltana voittanut kokoomuksen Alexander Stubb joutui heti kiperien kysymysten äärelle, kun kansainvälinen media pääsi tenttaamaan tulevaa presidenttiä.

Kansainväliselle medialle järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Stubbilta kysyttiin muun muassa sitä, missä vaiheessa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa voisi käydä taas diplomaattisia keskusteluja.

– On varsin itsestään selvää, että on vaikea ylläpitää minkäänlaista poliittista keskustelua Putiniin niin kauan kuin Venäjä käy aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan. En näe minkäänlaista kommunikointia Putinin ja Venäjän poliittisen johdon kanssa lähitulevaisuudessa, Stubb vastasi.

En näe minkäänlaista kommunikointia Putinin ja Venäjän poliittisen johdon kanssa lähitulevaisuudessa.

Stubb painotti vastauksessaan myös Ukrainan tukemisen tärkeyttä.

– Totta kai me kaikki haluamme löytää tien kohti rauhaa, mutta minusta näyttää siltä, että se tie kulkee vain sotatantereen kautta tällä hetkellä. Meidän on keskityttävä Ukrainan tukemiseen, annettava heille taloudellista tukea, ammuksia, aseita ja autettava matkassa kohti EU:n ja Naton jäsenyyksiä, Stubb jatkoi.

Sama toimittaja halusi myös tietää Stubbin näkemyksen Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivän Donald Trumpin viikonloppuisista Nato-puheista. Trump totesi lauantaina, että hän rohkaisisi Venäjää tekemään mitä haluaa niille Nato-maille, jotka eivät käytä puolustus­menoihinsa liittouman asettamaa vähintään kahta prosenttia brutto­kansan­tuotteestaan.

Stubb aloitti vastauksensa kehumalla Suomen presidentinvaaleja.

– Tämä on ollut voitto liberaalille demokratialle, Stubb kuvaili.

Stubb toi vastauksessaan esiin myös opiskeluhistoriansa Yhdysvalloissa.

– Olen täysin tietoinen, että Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat luonteeltaan hieman erilaiset. Olen seurannut niitä Bill Clintonin valinnasta lähtien.

Stubb painotti vastauksessaan myös Naton olevan maailman vahvin puolustusliitto.

Stubb toi esiin myös sen, että Suomen puolustusmenot ovat tänä vuonna 2,3 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Naton jäsenenä Suomen puolustusmäärärahojen tulee olla vähintään 2 prosenttia kansallisesta bruttokansantuotteesta. Stubb toi esiin vastauksessaan myös Suomen Yhdysvaltojen kanssa solmiman DCA-sopimuksen.

– Yhdysvallat on hyvin läheinen liittolainen meille, ja minä ennakoin ja uskon, että liittolaisuutemme jatkuu.

Source Link is.fi