Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7a15188b1d4446d197f88cf18b2efc0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaiset havahtuivat sään muutokseen – meteorologi: ”Ennen kesää viimeksi” – Uutisalue

Suomalaiset havahtuivat sään muutokseen – meteorologi: ”Ennen kesää viimeksi”

Keskiviikkona hellepäivien hemmottelevat suomalaiset havahtuivat koleampaan säähän. Yhtä kylmää päivää ei ole koettu moneen kuukauteen.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen kertoo, että etelärannikollakaan ylimmät lämpötilat eivät ole yltäneet 15 asteeseen.

– Kyllä tämä on varmasti kylmin päivä sitten viime kevään. Ennen kesää oli viimeksi näitä lämpötiloja.

Kaikkein kylmintä on maan pohjoisosissa. Suomi-neidon pääalueella ollaan 7 asteessa, ja käsivarressa on 6–7 astetta.

Maan keskivaiheessa on 10 asteen molemmin puolin. Maan eteläosissa on 11–14 astetta. Lämpimimmät ja aurinkoisimmat alueet ovat maan lounaisosassa.

Keskiviikkona tulee paikoin yksittäisiä sadekuuroja, jotka viilentävät ilmaa entisestään. Idässä Venäjän puolella vaikuttaa matalapaine, josta yltää sateita Suomen itärajalle.

– Muuten loppuviikosta ollaan vaihtelevassa pilvisyydessä ja sadekuuroja tulee paikoin. Varsinkin merialueella kehittyy sadekuuroja, Parviainen ennustaa.

Viikonloppuna pohjoisesta on tulossa saderintama, joka jää pohjoisen ylle ja liikkuu siitä itärajan pitkin. Muuten ei ole odotettavissa sen suurempaa sadealuetta loppuviikon aikana.

Koko syyskuun alkupuoli on jäämässä paitsi kylmäksi myös kuivaksi. Sademäärät jäävät vähäisiksi.

Kylmää ilmaa virtaa Suomeen pohjoisesta, Jäämereltä. Suomen itäpuolella on matalan alue ja lännessä vaikuttaa korkeapaine.

Korkean ja matalapaineen väliin muodostuu kanava, jota pitkin kylmä ilma pääsee virtaamaan suoraan Pohjoisnavalta etelään asti.

Sääkartoilla ei ole nähtävillä suuria muutoksia. Asetelma pysyy mollivoittoisena tämän ja ensi viikon. Maan yli käy pohjoinen ilmavirtaus ja sää on viileissä lukemissa.

– Pientä elpymistä voi lämpötiloissa olla kuun puolivälissä, mutta se on aika epävarmaa, Parviainen povaa.

Source Link is.fi