Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fb15cafeb537fe0e38939847296c8753, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaiset olleet jumissa Hurghadassa jo lähes kaksi vuoro­kautta – Uutisalue

Suomalaiset olleet jumissa Hurghadassa jo lähes kaksi vuoro­kautta

Lennon Hurghadasta Helsinkiin pitäisi lähteä tänään perjantaina kolmen aikaan.

Lähes kaksisataa suomalaista odottaa edelleen paluulentoa Egyptin Hurghadasta.

Alun perin lennon piti lähteä kohti Helsinkiä keskiviikkona kello 14.20, mutta koneessa matkustajille ilmoitettiin teknisestä viasta koneessa. Tanskalaiseen Jet-koneeseen tilattiin lisäosia Tanskasta.

Torstain tietojen mukaan suomalaisten olisi pitänyt päästä takaisin perjantaiaamun lennolla, mutta se ei toteutunut.

– Onni ei näytä nyt suosivan tuota konetta. Teknikot eivät ole saaneet korjattua konetta yön aikana. Kööpenhaminasta on nyt tulossa uusi kone hakemaan matkustajia, Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen kertoo.

Virtasen mukaan suomalaismatkustajien tulisi päästä kotiin perjantaina Hurghadasta klo 15.15 lähtevällä koneella. Kone laskeutuu Helsinkiin noin yhdeksältä illalla.

Tieto perjantaiaamun lennon peruuntumisesta tuli Tjäreborgille, kun asiakkaat olivat lähdössä hotellilta kentälle. Paikanpäällä ollut henkilökunta sai ajoissa tiedon, eivätkä asiakkaat joutuneet menemään lentokentälle, vaan he saivat jäädä hotelliin odottamaan lähtöä iltapäivän lennolle.

Virtanen kertoo, että kaikkiin asiakkaisiin tullaan olemaan yhteydessä ensi viikon aikana. Lennon myöhästymistä koskevat korvaukset tullaan käsittelemään sääntöjen mukaan.

– Lisäksi jos on tullut ansionmenetyksiä tai muuta, niin ne käsitellään myös. Tilanteet voivat olla hyvin yksilökohtaisia. Mutta tietysti korvauksia tulee.

Egyptin Hurghada on suosittu rantaloma- ja sukelluskohde. Kuva: Tatu Paulaharju

Hurghadassa 15-vuotiaan poikansa kanssa lomailemassa ollut suomalaismies kertoo, että jatkuvat peruutukset alkavat käydä ihmisten hermoille.

Mies haluaa kertoa kokemuksistaan nimettömänä.

Suomalaiset olivat jälleen torstai-iltana kentällä odottamassa lentoa, kun tieto illan lennon peruuntumisesta tuli. He pääsivät hotellille puoli yhden aikaan yöllä, ja perjantaina aamukuudelta piti olla valmiina uuteen yritykseen. Sitten ilmaantui lappu, että lähtö kentälle siirtyy puoli yhteentoista.

– Todettiin pojan kanssa, että ei ehditty saamaan ruokaa tai juomaa, koska kiireessä meille ei ehditty jakamaan rannekkeita. Tässä odotellaan, että päästään kentälle ja ostetaan sieltä Burger Kingistä murkinaa, mies kertoo.

– Kentällä odottavat todella tiukat monen tunnin turvatarkastukset jälleen kerran. En ole missään kokenut näin tiukkoja turvatarkastuksia kuin täällä.

MIes kertoo, että hänen tunnelmansa ovat ihan ok, mutta muista ei voi sanoa sanoa samaa.

– Mulla on mukana 15-vuotias jantteri, joka on hyvin rauhallinen ja osaa sopeutua tilanteeseen. Mutta totta kai harmittaa, että kahden päivän työt on menneet sivusuun. Ja lakkoaikana se olisi ollut tosi tärkeää.

Suomalaismatkailijoiden joukossa on vanhempia ihmisiä, joista useampi liikkuu pyörätuolilla. Lisäksi on lapsiperheitä, joissa on alle kouluikäisiä tai alakouluikäisiä lapsia.

– On kyllä rajua, kun lapsia revitään ylös alas, ylös alas. Kaikki ovat hermostuneita. Luulen, että jos tänään tulee vielä ongelmia, niin sitten alkavat tuolit lentelemään ikkunoista.

Mies antaa pyyhkeitä niin matkanjärjestäjille TUIlle ja Tjäreborgille kuin myös yleisesti ottaen lentoyhtiön tiedotukselle. Mutta hänellä riittää myös ymmärrystä.

– Eihän se ole helppoa löytää kahdellesadalle ihmiselle hotellihuoneita pika-aikataululla.

Source Link is.fi