Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_be9471d999a7a1d7aa74aa41f7db9476, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalais­­miljonääri joutui uskomattomiin ongelmiin – luuli surmanneensa useita ihmisiä – Uutisalue

Suomalais­­miljonääri joutui uskomattomiin ongelmiin – luuli surmanneensa useita ihmisiä

Miljonääri joutui uskomattomiin ongelmiin Vaasassa, syyttäjä väittää.

Mies joutui osaksi rikosvyyhtiä, johon liittyy juonittelua, järjestettyjä tappeluita, valeruumiita, niiden hävittämistä sekä valesieppauksia.

Rikollisjoukko lyöttäytyi miljonäärin seuraan, ja he kiristivät mieheltä rahaa tekaistuilla henkirikoksilla. Ensin rikolliset järjestivät miehen asunnolla valetappeluita, joihin miljonääri provosoitiin osalliseksi.

Miljonääri löi esimerkiksi asunnolle tullutta naista nyrkillä kasvoihin. Mies myös potkaisi maahan kaatunutta naista selkään. Syyttäjän mukaan nainen oli petkutusjuonessa mukana, ja rikostovereiden kehotuksesta hän esitti kuollutta. Rikostoverit kaatoivat naisen päälle verta huijauksen tehosteeksi. Rikolliset uskottelivat miehelle, että mies olisi naisen surmasta vastuussa.

Syyttäjän mukaan rikolliset uskottelivat miljonäärin aiheuttaneen myös kahden miehen kuoleman aikaisemmissa asunnolla tapahtuneissa valetappeluissa. Mies uskoi hänen edessään maanneiden valeruumiiden olleen oikeita.

Mies panikoitui, ja hän maksoi rikollisille ”ruumiiden” hävittämisestä yli 140 000 euroa. Mies kertoi itse viranomaisille kärsineensä tapahtumien aikaan alkoholiongelmasta.

Syyttäjän mukaan rikolliset käyttivät valekuolemia hyväkseen jatkohuijauksissa.

Osa rikollisista tekeytyi ”valesurmattujen” omaisiksi ja tutuiksi. He kävivät miehen asunnolla kyselemässä ruumiista, ja saivat miehen hermostumaan. Mies vaati utelijoiden surmaamista sekä heidän ruumiinsa hävittämistä. Mies maksoi juonessa olleille rikollisille yli 40 000 euroa.

Rikolliset uskottelivat myös, että ”Toni”-niminen mies tiesi miljonäärin tekemistä henkirikoksista. Tonilla oli väitteen mukaan surmista todistusaineistoa vaimonsa tietokoneella ja muistitikulla. Todellisuudessa Tonia ei ollut olemassakaan, mutta sitä miljonääri ei tiennyt. Miljonääri halusi, että ”todistusaineisto” tuhottaisiin. Hän vaati myös Tonin sieppaamista, ja maksoi rikollisille yli 20 000 euroa.

Rikolliset myös ”todistivat” miljonäärille, että he ovat valmiita sieppaamaan ihmisiä. Yhden valekidnappauksen he videoivat ja väittivät, että siepattu olisi kuollut. Mies maksoi kahdesta valesieppauksesta 85 000 euroa.

Miestä itseään myös syytetään viidestä pahoinpitelystä, joiden teonkuvaukset hän myöntää. Mies pyytää, että oikeus huomioisi rangaistuksen mittaamisessa huomioon humalatilansa sekä muiden rikollisten myötävaikuttamisen tekoihin. Syyttäjän mukaan rikolliset provosoivat miehen nujakointeihin. Syyttäjän mukaan rikolliset kiristivät mieheltä kymmeniätuhansia euroja rahaa, kun he eivät kertoneet pahoinpitelyistä poliisille.

Syyttäjän mukaan rikolliset vedättivät mieheltä kaikkiaan yhteensä yli 300 000 euroa.

Oikeuskäsittely alkoi Pohjanmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Vyyhdissä rikosnimikkeinä on muun muassa törkeitä kiristyksiä, törkeitä petoksia, pahoinpitelyitä ja törkeitä rahanpesuja. Teot ovat tapahtuneet Vaasassa toukokuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana.

Syytettyjä on yhteensä 16 ja syytekohtia 28. Syyttäjä vaatii syytetyille erimittaisia ehdollisia ja ehdottomia vankeusrangaistuksia. Syytetyt kiistävät pääasiassa syytteet. Päätekijälle syyttäjä vaatii vajaata seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

Oikeuskäsittely jatkuu lokakuun loppuun asti.

Source Link is.fi