Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7238b288410415d3459ea0855f83ed9e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Surun ja epätoivon uuvuttama tehohoitolääkäri avautuu koronapotilaista – ”Tuntuu vähän liian isolta opetukselta” – Uutisalue

Surun ja epätoivon uuvuttama tehohoitolääkäri avautuu koronapotilaista – ”Tuntuu vähän liian isolta opetukselta”

Jokainen koronakuolema ja pitkä tehohoitojakso on liikaa, jos se olisi voitu rokotteella estää.

Näin kirjoittaa Instagram-tilillään seinäjokinen tehohoitolääkäri Jenni Puoliväli. Puoliväli avaa kirjoituksessaan koronapotilaita hoitavan lääkärin tuntemuksia.

– Tuntuu vähän liian isolta opetukselta maata teholla syvästi nukutettuna hengityskoneessa, koska ei ole ottanut koronarokotetta (joo on jokunen rokotettukin tehohoitoon joutunut, mutta kyllä ne pahimmat tapaukset ovat valitettavasti rokottamattomia), Puoliväli kirjoittaa.

Puoliväli kertoo Ilta-Sanomille kirjoittaneensa päivityksensä epätoivon ja potilaisiin kohdistuvan surun vallassa.

Enimmäkseen tehohoidossa hoidetaan yli kuusikymmentävuotiaita, mutta koronan myötä potilaat ovat olleet noin nelikymppisiä.

– Se tulee kovin lähelle omaa ikää ja omaa elämäntilannetta.

Puoliväli on 31-vuotias ja hänellä on puolisonsa kanssa pieni lapsi.

Puoliväli kirjoitti päivityksensä myös siksi, että toivoo voivansa tehohoidon arkea raottamalla saada ihmiset harkitsemaan rokotteen ottamista.

Lääkäri kertoo, että Etelä-Pohjanmaalla on päästy aiemmin vähällä, mutta viime aikoina tilanne on pahentunut selvästi.

– Meillä huono rokotekattavuus näkyy, mutta tilanne on pahentunut myös ympäri Suomen. Olin puolitoista viikkoa sitten ventilaattorikurssilla Jorvin sairaalassa ja siellä kuuli aika lohduttomia tarinoita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi lauantaina, että koronan vuoksi sairaalahoidossa on 260 ihmistä, joista 31 on tehohoidossa.

Kaksi annosta koronarokotetta saaneiden määrä lähenee Suomessa neljää miljoonaa. Tuplarokotettuja on 3,93 miljoonaa eli 80,5 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, ilmoitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lauantaina.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus oli puolestaan lauantaina 86,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Yhden rokotepiikin on ottanut Suomessa noin 4,21 miljoonaa ihmistä.

Source Link is.fi