Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f38de52f265d08deb20a0788bb0b7c5d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat eivät kannata etäopetukseen siirtymistä – Uutisalue

Suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat eivät kannata etäopetukseen siirtymistä

Suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat eivät kannata siirtymistä etäopetukseen maanantaina. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden ja Porin johtajat.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ehdottanut koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetuksella vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi.

Lue lisää: STM:n Varhila: 1.–3. luokkia ja esikoulua ei esitetä etäopetukseen

Lue lisää: Johtajalääkäriltä täyslaidallinen etäopetuksesta: poissa­oloja tulisi valtavasti ja koronan­hoito vaarantuisi

Kannanoton mukaan aikataulu on tiukka eikä etäopetuksen merkittävästä hyödystä ole esitetty perusteita.

–  Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria, opetuksesta vastaavat johtajat sanovat tiedotteessa.

Etäkoulun tulee olla keinoista viimeinen, kannanotossa sanotaan. Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä jo nyt tarvittaessa, jos yksittäisen luokan tai koulun tilanne niin vaatii. Lisäksi kouluissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita.

Aamulehden mukaan suurten kaupunkien sivistyspalveluiden johtajat keskustelevat aiheesta perjantaina opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kanssa.

Kannanotosta kertoi aiemmin muun muassa Aamuset.

Source Link is.fi