Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a3f00be75d489a503cd86c26b81105aa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SVT: Poliisi etsi ajopiirturin korttia rekka­kuskin taka­puolesta – Uutisalue

SVT: Poliisi etsi ajopiirturin korttia rekka­kuskin taka­puolesta

Kaksi rekkakuskia syyttää pohjoisruotsalaisia poliiseja asiattomasta valvontakäyttäytymisestä. Asiasta kertoneen Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan syytteet liittyvät elokuussa 2021 tehtyyn ratsiaan.

Poliisipartio pysäytti rekkakuskit tavanomaisen liikenteenvalvonnan yhteydessä. Kuskien mukaan tilanne alkoi hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta kun kuljettajilta ryhdyttiin tiedustelemaan ajopiirtureiden kortteja, tunnelma muuttui.

Ensimmäiseltä kuljettajalta tarkastettiin ajopiirturin tiedot. Sen lisäksi poliisit tivasivat kuljettajalta toista korttia, jolla kierretään lepoaikamääräyksiä.

Kun sitä ei ollut, kuski tutkittiin ja hänen lompakkonsa sisältö käytiin läpi. Myös auton hytti tutkittiin.

Lopulta kuski joutui riisumaan itsensä alasti.

– Vaikka kielsin, ettei minulla ole ylimääräistä korttia, he pakottivat minut riisuutumaan alasti ja valaisivat lampulla takapuoleni, kuski kertoo.

Ajopiirturin kuljettajakortti vastaa kooltaan luottokorttia.

Kuskien mukaan heitä on kohdeltu asiattomasti ja tilanne oli ”pahempaa kuin ajaminen vanhassa Itä-Saksassa”.

Rekkakuskit ovat valittaneet tapahtumista Ruotsin oikeusasiamiehelle, joka on pyytänyt selvitystä tapahtumista Pohjois-Ruotsin poliisilta.

Norrbottenin poliisi kieltäytyi kommentoimasta asiaa SVT:lle ennen kuin poliisin lausunto on lähetetty oikeusasiamiehelle. Vastausaikaa poliisilla on helmikuun puolenväliin saakka.

Source Link is.fi