Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f6b0edc74d7b7161475679a10c6491f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syöpää sairastava kuningas Charles nauhoitti herkän puheen – Uutisalue

Syöpää sairastava kuningas Charles nauhoitti herkän puheen

Kyseessä oli ensimmäinen puhe Catherinen syöpäuutisen jälkeen.

Kuningas Charles on antanut ensimmäisen puheensa prinsessa Catherinen syöpäuutisen jälkeen, kertoo The Guardian.

Kyseessä on kuninkaan pääsiäisviesti, joka kuullaan nauhalta jumalanpalveluksessa torstaina Worcesterin katedraalissa.

Guardianin mukaan puheessa Charles korostaa ystävyyden tärkeyttä, kun ihminen on sen tarpeessa.

– Kristus antoi esimerkin siitä, kuinka meidän tulee palvella toisiamme ja huolehtia toisistamme, ja kuinka kansakuntana hyödymme suuresti heistä, jotka ojentavat meille ystävyyden kätensä varsinkin hädän hetkellä, Charles lausui puheessaan.

Torstain jumalanpalveluksessa on Guardianin mukaan paikalla tavallista pienempi määrä kuninkaallisen perheen jäseniä, jotta he välttyisivät suuriin ihmisjoukkoihin liittyviltä tartuntariskeiltä.

Sekä kuningas Charles että prinsessa Catherine ovat sairastuneet syöpään. Kuva: Yui Mok / Lehtikuva

Kuningas Charlesin ja prinsessa Catherinen välit ovat olleet pitkään lämpimät.

Hiljattain Sunday Times kirjoitti, että jo ennestään läheiset appi ja miniä ovat lähentyneet ennestään.

Lue lisää: Tietoa kulisseista: näin kuningas Charles ”taapersi” sairaalassa Catherinen luo – Harry sai tietää uutisista tylyllä tavalla

Tämä on tapahtunut sen myötä, kun molemmat heistä sairastuivat syöpään ja päätyivät yhtä aikaa hoitoon lontoolaiselle yksityisklinikalle.

– Kuka tahansa saattoi kohdata elämänsä yllätyksen London Clinic -klinikalla tammikuussa. Seitsemänkymppinen herrasmies kylpytakissa ”taapersi” sairaalasängystään käytävän toiseen huoneeseen miniänsä luo, joka oli juuri ollut suuressa vatsaleikkauksessa, Sunday Timesissa kirjoitetaan.

– Herrasmies oli kuningas ja toinen potilas tietenkin Walesin prinsessa.

Lehden haastatteleman kuninkaallislähteen mukaan Charlesilla no ollut aina lämmin ja uniikki suhde erityisesti Catherineen.

– Catherine kunnioittaa suuresti kuningasta. Kun he olivat yhdessä sairaalassa, kuningas käveli useasti huoneestaan viettämään Catherinen kanssa aikaa. Hän on tukenut ja kannustanut Catherinea koko tämän ajan, lähde kertoo.

Prinssi William on joutunut kantamaan enemmän vastuuta kuninkaallisista tehtävistä, kun sekä hänen isänsä Charles että vaimonsa Catherine ovat sairastelleet. Kuva: Chris Jackson / AFP / Lehtikuva

Walesin prinsessa Catherine kertoi 22. maaliskuuta perjantaina jakamallaan videolla, että hän on sairastunut syöpään. Hän kävi vatsan alueen leikkauksessa tammikuussa ja jäi pitkälle sairaslomalle.

Tammikuussa hovista kerrottiin, ettei kyse olisi syövästä. Syöpä löytyi Catherinen mukaan vasta leikkauksen jälkeisissä testeissä. Syövän laatua ei ole tarkennettu julkisuuteen.

Kuningas Charlesin syöpä löytyi puolestaan eturauhastoimenpiteen yhteydessä alkuvuodesta, mutta hovin mukaan kyse ei ole eturauhassyövästä.

Charlesin on määrä esiintyä julkisesti sunnuntaina 31. maaliskuuta. Tuolloin hän osallistuu kirkkoon kuningatar Camillan kanssa.

Source Link is.fi