Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c885def849eb6b5a1e78dec630150c07, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Selvitysmies alkaa pohtia pohjoisten sairaaloiden työnjakoa – selvitys ulottuu Lapista Keski-Pohjanmaalle – Uutisalue

Selvitysmies alkaa pohtia pohjoisten sairaaloiden työnjakoa – selvitys ulottuu Lapista Keski-Pohjanmaalle

Alueet haluavat hahmotella pohjoisen omia työnjakomalleja, jotka voisivat olla vaihtoehto valtakunnallisille esityksille.

Kirurgi ja muu henkilökunta suorittamassa tähystysleikkausta Etelä-Karjalan keskussairaalassa Lappeenrannassa.

Pohjois-Suomen hyvinvointialueet selvittävät, löytyisikö niillä omia toimivia malleja erikoissairaanhoidon yhteistyölle. Kuva: Antro Valo / Yle

Pohjois-Suomen hyvinvointialueet teettävät selvityksen erikoissairaanhoidon ja päivystyksen mahdollisesta työnjaosta.

Selvityshenkilöksi on pyydetty erikoislääkäri Hannu Juvonen, joka on aiemmin toiminut muun muassa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajana.

Pohjois-Suomen yhteistyöalueen muodostavat Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa. Yhteistyöalueella toimii neljä keskussairaalaa sekä yliopistosairaala Oulussa.

Alueet haluavat hahmotella pohjoisen omia työnjakomalleja, jotka voisivat olla vaihtoehtoina valtakunnallisille työnjakouudistuksille.

Hyvinvointialueiden kesken on sovittu, että selvityksen toimeksianto halutaan pitää yleisenä. Alueet ovat linjanneet, että selvityksessä on erityisesti huomioitava muun muassa kapasiteetin ylläpitämiseen liittyvät vahvuudet ja haasteet sekä välimatkoihin ja potilasturvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Selvityksen odotetaan pureutuvan myös eri skenaarioiden heijastusvaikutuksiin, kuten henkilöstön uusiutumiseen, koulutusrakenteeseen sekä investointeihin.

Selvityksen teettämisestä on sovittu Oulussa maaliskuun puolivälissä pidetyllä pohjoisen yhteistyöalueen talvipäivillä, johon osallistuivat aluehallitusten ja aluevaltuustojen puheenjohtajistot, hyvinvointialuejohtajat ja ylin virkamiesjohto.

Source Link yle.fi