Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_554d7594d85a14e06ecebf6dce58e105, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Täältä Saara Arvan ruumis löytyi – Uutisalue

Täältä Saara Arvan ruumis löytyi

IS kävi paikalla, jota poliisi IS:n tietojen mukaan tutki maanantaina. Paikka liittyy Saara Arvan katoamiseen.

Pitää oikeastaan tietää, millaista paikkaa etsii. Ollaan kaukana yhtään isommilta teiltä. Tie on jo kilometrejä aiemmin muuttunut päällystämättömäksi soratieksi. Ollaan keskellä harvaan asuttua Pohjois-Savon syrjäseutua.

Lue lisää: IS:n tiedot: Mika Moringin tappamaksi epäillyn naisen ruumis on löytynyt Pohjois-Savosta

Siellä täällä on yksittäisiä taloja, osassa asutaan ja pihassa on autoja. Jotkut näyttävät kesäpaikoilta, ja toisista tulee vaikutelma, että talo on päässyt autioitumaan. Joka puolella on metsää.

Tie kiemurtelee mutkaisena, sieltä täältä puiden välistä pilkottaa järvi. Järven jää on sulanut rannoilta, ja se vaikuttaa heikolta.

Lähimmäksi Saara Arvan ruumiin oletettua löytöpaikkaa vie vanha metsäautotie. Pahimmillaan puolen metrin lumihanki peittää tietä. Kuva: Lassi Rinne

Mitä lähemmäksi tullaan, muuttuu tie auraamattomaksi. Hanki ulottuu keskimittaista miestä polveen asti. Tielle on kaatunut joitakin pienikokoisia puita. On vaikea sanoa, onko tie ollut autolla ajettavissa vajaa viisi vuotta sitten.

Tieltä käännytään umpimetsään. Kahden kukkulan välistä kulkee alava kohta, jota pitkin pääsee kävelemään rantaan. Matkaa on satoja metrejä.

Rannassa ja lähimaastossa on huhtikuun puolivälissä paikoitellen runsaasti lunta. Kallioisessa ja kivikkoisessa maastossa on hankala kulkea. Kesällä kulkeminen lienee helpompaa.

Alueella on sankkaa puustoa. Kuva: Lassi Rinne

Rannassa on paljon puita, ja ne antavat vaikutelman, että kesällä paikka voi olla hyvinkin vehreä.

Kulkijan katse kiinnittyy rannan keskellä kohtaan, jossa maan pinta ei ole täysin ehjä. Se ei vaikuta kuitenkaan siltä, että paikkaa olisi varsinaisesti kaivettu. Jotain on ehkä otettu pois.

Maastossa on kohta, joka vaikuttaa siltä, että sitä on voitu kaivaa tai muuten tutkia. Kuva: Lassi Rinne

Järven jäällä, lähellä rantaa, näkyy merkkejä siitä, että paikalla on ollut joku tai jotkut liikkeellä hiljattain. Jäällä näkyy myös jälkiä, jotka voivat olla peräisin moottorikelkasta tai mönkijästä.

Varsinaisia asuttuja rakennuksia ei lähettyvillä ole.

Muutaman metrin päässä rannasta näkyy järven jäällä vanha nuotio, jossa on kasa osittain palaneita halkoja. Kuva: Lassi Rinne

Muita kulkijoita ei tule vastaan. Lumessa näkyy eläimen, jos toisenkin jälkiä. Metsän äänet korostuvat hiljaisuudessa.

IS:n tietojen mukaan pitkään kateissa olleen Saara Arvan ruumis löytyi lauantaina 6. huhtikuuta.

Itä-Suomen poliisi on vahvistanut etsineensä Arvan ruumista huhtikuun alussa. Poliisi ei kuitenkaan muutoin kommentoi, mitä etsinnöissä on mahdollisesti löytynyt.

Poliisi on jo usean vuoden ajan epäillyt, että nainen on joutunut lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomitun Mika Moringin, 52, tappamaksi. Moring on tiettävästi viimeinen ihminen, jonka kanssa Arva vietti aikaa ennen katoamistaan.

Naisia piinanneen ja sarjarikollisena tunnetun Moringin lisäksi muita epäiltyjä ei ole ollut. Vaikuttaa siltä, että Moring on lähestynyt ja valikoinut uhreikseen naisia, jotka ovat olleet heikossa elämäntilanteessa.

Jäänteiden löytyminen on erittäin merkittävä käänne henkirikostutkinnassa.

Source Link is.fi