Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c550c100a710363aca61d8a8bd82668, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Talvisodasta puhunut senaattori saapui Suomeen – lenkkeili sotilaiden kanssa ja sai kutsun Simo Häyhä -museoon – Uutisalue

Talvisodasta puhunut senaattori saapui Suomeen – lenkkeili sotilaiden kanssa ja sai kutsun Simo Häyhä -museoon

Arkansas’n osavaltiota Yhdysvaltain senaatissa edustava Tom Cotton on vieraillut torstaina Suomessa keskustelemassa Suomen Nato-hakemusprosessin etenemisestä.

Republikaanipuoluetta edustava Cotton on päivän aikana tavannut muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja suomalaisia kansanedustajia. Senaattorin vierailua Suomeen isännöi Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Douglas Hickey.

Ennen päivän tapaamisia senaattori oli ehtinyt käydä aamulenkillä Helsingissä olevien Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaiden kanssa. Cotton julkaisi Twitter-tilillään kuvan helsinkiläishotellin edustalla sotilaiden kanssa ja kiitti näitä lenkkiseurasta.

Presidentti Niinistö taas julkaisi iltapäivällä kuvan, jossa hän keskustelee Cottonin kanssa iloisissa tunnelmissa presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä.

Niinistön mukaan hän ja Cotton ”sulkevat ympyrän” keskusteltuaan Suomen Nato-jäsenyydestä Washingtonissa maaliskuussa ja jatkaessaan aiheesta nyt Yhdysvaltojen ratifioitua Suomen jäsenyyden.

Myöhemmin iltapäivällä Cotton osallistui eduskunnassa puhemiehen lounaalle, jota isännöi varapuhemies Juho Eerola (ps). Lounastapaamisessa mukana olivat myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) ja varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd) sekä eduskuntaryhmien puheenjohtajistoa.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa Suomen Nato-prosessista, Venäjä-suhteista ja Suomen lähialueiden turvallisuudesta. Eerolan mukaan keskustelut sivusivat varsin laajasti eri aiheita.

– Keskustelu sujui hyvissä merkeissä. Käsiteltyihin asioihin kuuluvat luonnollisesti Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan ja sen aiheuttama turvallisuustilanne Euroopassa sekä vaikutus energiapolitiikkaan. Mutta aiheena olivat myös Suomen Nato-prosessi, Kiina ja Taiwan, Afrikan tilanne ja väestönkasvu, Lähi-idän tilanne ja Turkki ja Yhdysvaltain poliittinen tilanne, Eerola luettelee IS:lle.

Hänen mukaansa Cottonin välittämä viesti oli hyvin positiivinen.

– He kokevat Suomen olevan yksi parhaita liittolaisia, mitä kuvitella saattaa. Meidän delegaatiostamme kiiteltiin senaattia suopeasta suhtautumisesta ja herra Cottonia henkilökohtaisesti hänen puheestaan, joka oli monella mielessä.

Yhdysvaltain senaatin keskustellessa Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten ratifioinnista viime viikolla Cotton nosti puheessaan esiin talvisodan, jonka saavutuksilla hän perusteli Suomen Nato-jäsenyyttä. Cotton muistutti Molotovin cocktailin nimen tulevan Suomesta ja mainitsi myös legendaarisen tarkka-ampujan Simo Häyhän.

Lue lisää: Yhdys­valtalais­senaattori perusteli talvisodalla Suomen Nato-jäsenyyttä: ”Suomalaiset yllättivät maailman”

Lounastilaisuuteen osallistunut kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra kertoo Cottonin myös saaneen kutsun tutustumaan Häyhän museoon Rautjärvelle.

– Hän suhtautui kutsuun suopeasti, mutta ei valitettavasti ehtinyt vierailulle tällä reissulla. Tämä kutsu jää nyt sitten varastoon, Kopra sanoo.

Source Link is.fi