Banner Before Header

Tämä Porvoon tuhoisasta kuolon­kolarista tiedetään nyt – nuorimmat loukkaantuneet 15-vuotiaita teinejä

Porvoon viikonloppuisen kolarin kahdeksan eloonjäänyttä nuorta ovat edelleen sairaalahoidossa.

Kolarin aiheuttajaksi epäillyssä Audissa oli 18-vuotiaan mieskuskin lisäksi toinen 18-vuotias mies, yksi 16-vuotias poika, kolme 16-vuotiasta tyttöä ja kaksi 15-vuotiasta tyttöä.

Kolme matkustajaa oli törmäyshetkellä auton takakontissa.

– Sellainen käsitys on, että he ovat toipumaan päin, tutkinnanjohtaja Freddie Cederlund sanoo.

Kolari-Audin kuljettajaa on toistaiseksi kuultu vain alustavasti sairaalassa. Varsinaisia kuulusteluja ei ole vielä kyetty tekemään hänen vointinsa vuoksi.

– Alustavasti voi sanoa, hän on ollut halukas selvittämään tapahtumia, poliisi kertoo.

18-vuotiasta kuskia epäillään kahdesta törkeästä kuoleman­tuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeistä vammantuottamuksista.

Lue lisää: Porvoon kolarin jäljiltä toinen kuolonuhri

Poliisin mukaan Audi-kuski oli saanut kortin melko hiljattain. Hänet on määrätty ajokieltoon.

Kolarin jälkeen sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla levisi kaahausvideoita, joiden väitetään olevan Audi-kuskin kuvaamia. Näitä videoita on toimitettu myös poliisille näytille.

– Tutkinnassa selvitetään, ovatko videot häneen liittyviä vai eivät. Vielä ei voida vahvistaa, että ne liittyvät häneen, Cederlund sanoo.

Kolarin kuolonuhrit, 20- ja 26-vuotiaat miehet, olivat kuskina ja matkustajana Skodassa, joka oli törmäyksessä toisena osapuolena.

Poliisin mukaan miesten auto oli sinkoutunut törmäyksessä noin sadan metrin päähän törmäyspaikasta Läntisen Mannerheiminväylän ja Hornhattulantien risteyksestä.

Audi-kuskin epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta.

Poliisi on kiinnostunut kaikista onnettomuutta edeltävistä kuvista ja videoista sekä silminnäkijähavainnoista. Niitä voi lähettää osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Source Link is.fi