Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_43ea86fe50f8355d40de7b352eb83b1d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tänään on viimeinen päivä äänestää ennakkoon – Uutisalue

Tänään on viimeinen päivä äänestää ennakkoon

Ennakkoon on äänestetty edellistä presidentinvaalien toista kierrosta aktiivisemmin.

Tänään on viimeinen päivä, kun omaa presidenttiehdokasta voi äänestää ennakkoon.

Maanantai-iltaan mennessä lähes 1,7 miljoonaa suomalaista oli jo käynyt äänestämässä ennakkoon presidentinvaalien toisella kierroksella. Äänensä ennakkoon on antanut siis jo hieman yli 37 prosenttia äänioikeutetuista.

Se on tähän mennessä enemmän kuin vuoden 2012 presidentinvaalien toisella kierroksella, jossa ennakkoon äänesti 36,6 prosenttia.

Vuonna 2018 presidentinvaaleissa ei ollut toista kierrosta presidentti Sauli Niinistön voitettua yli puolet äänistä jo ensimmäisellä kierroksella.

Maanantain aikana ennakkoäänestämässä kävi vajaat 270 000 äänioikeutettua.

Kaikista ahkerimmin ennakkoon on äänestetty tähän mennessä Pirkanmaan, Lapin, Satakunnan ja Kaakkois-Suomen vaalipiireissä, joissa äänestysaktiivisuus on kohonnut jo yli 40 prosenttiin.

Naiset ovat käyneet ennakkoäänestämässä miehiä hieman ahkerammin.

Presidentinvaalissa äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella, joka on täyttänyt 18 vuotta 28. tammikuuta mennessä.

Presidentinvaalien toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina.

Ehdolla ovat toiselle kierrokselle yltäneen kokoomuksen Aleksander Stubb sekä virheiden tukema valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto.

Source Link is.fi