Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d99a0ade3202bd13a198034f78ac025a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teollisuusliitto julistaa uusia lakkoja – Uutisalue

Teollisuusliitto julistaa uusia lakkoja

Teollisuusliitto on jättänyt ilmoituksen maanlaajuisista päivän kestävistä poliittisista lakoista.

Teollisuusliitto on jättänyt torstaina ilmoituksen maanlaajuisista poliittisista lakoista.

Yhden päivän kestävät lakot toteutetaan 5. huhtikuuta eli ensi viikon perjantaina.

Lakot järjestetään eri teollisuuden aloilla sen lisäksi, että jo kolme viikkoa kestäneitä lakkoja on päätetty jatkaa viikolla.

Työnseisaukset kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille.

Lakon kohteena ovat BRP Finland, Fiskars, Barona Logistiikka, Kiito, Kiitoclean, Kuusakoski, Linde Gas, Mantsinen Group, Meyer Turku, Nestor Cables, Ovako Imatra, Valmet ja Viafin Gas.

Työnseisauksen piirissä on 56 toimipaikkaa ja noin 4 300 teollisuuden työntekijää.

Lakot eivät koske hätätyötä, eivätkä sellaista työtä, joka on välttämätöntä hengen ja terveyden turvaamiseksi.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan lakot loppuisivat SAK:n hallitukselle tarjoamilla kompromissiehdotuksilla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Teollisuusliitto kertoo, että päivän pituiset lakot ovat tuenosoitus niille 7 000 lakkoilijalle, jotka ovat jo kolmatta viikkoa lakossa.

Työtaistelutoimilla vastustetaan työehtojen heikennyksiä ja leikkauksia sekä vaaditaan Petteri Orpon (kok) hallitusta neuvottelemaan työntekijäpuolen kanssa.

– Hallituksen linja suhteessa työntekijöihin on poikkeuksellisen kova. Leikkauksien myötä duunariköyhyys lisääntyy 100 000 aikuisella ja 17 000 lapsella. Merkitystä ei ole sillä, onko ihminen töissä vai ei, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tiedotteessa.

Aallon mukaan ”työmarkkinoiden taksiuudistuksen” eli paikallisen sopimisen kokonaisuuden myötä ”heikot paikalliset sopimukset vyöryvät työpaikoille ja yleissitovat työehtosopimukset menettävät merkityksensä”.

– Suomeksi tämä tarkoittaa, että palkka pienenee ja työaika kasvaa, kun minimiehdot vähitellen katoavat.

Aallon mukaan SAK:n tarjoamat kompromissiehdotukset lopettaisivat lakot ja palauttaisivat työrauhan.

Source Link is.fi