Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e8968ce315b7902b6f185b52e706343f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tieliikenteessä kuoli 138 ihmistä tammi-elokuussa, määrä laski viime vuodesta – Uutisalue

Tieliikenteessä kuoli 138 ihmistä tammi-elokuussa, määrä laski viime vuodesta

Suomen tieliikenteessä kuoli tammi-elokuussa 20 ihmistä vähemmän kuin viime vuonna, kertovat Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkotiedot.

Kaikkiaan kuolemaan johtaneita onnettomuuksia tapahtui alkuvuonna 127 ja niissä kuoli 138 ihmistä.

Alkuvuonna oli aiempaa vähemmän suistumisonnettomuuksia, mikä osaltaan selittää onnettomuusmäärän laskua. Aiempaa vähemmän oli myös onnettomuuksia, joissa osallisina oli raskaan ajoneuvon kuljettaja tai pakettiautoilijoita. Näitä onnettomuuksia oli tammi-elokuussa neljä, kun viime vuonna vastaavana aikana niitä tapahtui 17.

OTI:n mukaan kaikissa muissa paitsi nuorten ikäluokissa onnettomuusmäärät vähenivät tarkastelujaksolla.

Tammi-elokuussa liikenteessä kuoli 12 jalankulkijaa ja 12 pyöräilijää sekä yksi kevyellä sähköajoneuvolla kulkenut. OTI:n tietojen mukaan määrä oli sama kuin viime vuonna.

Kevyen liikenteen onnettomuuksissa uhreina korostuvat OTI:n mukaan usein yli 64-vuotiaat tienkäyttäjät.

Onnettomuustietoinstituutin ennakkotiedot perustuvat liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportteihin. Lautakunnat tutkivat Suomessa kaikki kuolemaan johtaneet onnettomuudet, jotka ovat tapahtuneet tieliikenteessä ja maastossa.

Source Link is.fi