Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a91be102c037e1abde65f79c50b40f76, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tiesitkö? UMK-voittaja Windows95manilla on myös aivan toinen ura – Uutisalue

Tiesitkö? UMK-voittaja Windows95manilla on myös aivan toinen ura

UMK:n yllätysvoittaja on niittänyt suosiota taidekentällä laajemminkin.

Suomen seuraava euroviisuedustaja on Windows95man, oikealta nimeltään Teemu Keisteri, joka esiintyy yhdessä Henri Piispasen kanssa. Parivaljakko otti yllätysvoiton Uuden musiikin kilpailussa kappaleella No Rules.

Keisterillä on myös toinen ura musiikkihommien ohella. Hän toimii myös kuvataiteilijana, ja hänellä on oma galleria Helsingin Kalliossa. Keisterin kuvataidetta määrittelee värikylläisyys, ja hänet tunnetaan kuvataiteilijana parhaiten Ukkeli-hahmostaan. Hänen taidettaan on ollut esillä taidenäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

UMK-tähti kertoi Ukkeli-hahmon kehittämisestä Ylen haastattelussa vuonna 2020. Hän kertoi piirtäneensä hahmon ensimmäistä kertaa Lidlistä ostamaansa kangaskassiin Helsingin Ruttopuistossa. Keisteri otti mallia aiemmista, osittain rivoistakin piirroksistaan. Ukkeli-teoksissa vilkkuu monesti paljas takamus.

Keisterin kotisivuilla kuvaillaan Ukkeli-hahmoa.

– Ukkelin kautta Keisteri käsittelee kulttuuri-ilmiöitä ja suomalaista elämäntyyliä huumorilla ja käyttää aiheena usein myös itseään, sivulla todetaan.

Keisteri nosti kuvataiteilijuutensa esiin Ilta-Sanomien haastattelussa UMK-voiton jälkeen. Hän kertoi toivovansa, että hänen arkensa ei juuri muuttuisi UMK-menestyksen myötä.

– Olen myös kuvataiteilija. Voin mennä tekemään moottorisahalla jotain puuveistoksia Karkkilan mökille. Windows95man on ollut jo yli kymmenen vuotta olemassa, ja se on elänyt omaa elämäänsä internetissä ympäri maailmaa. Tavallaan olen jo siihen tottunut, että pystyn olemaan hahmon takana ja Teemu Keisteri tykkää olla yksin työhuoneella ja maalata tauluja, hän kommentoi.

Keisterin maalaukset koristavat joidenkin julkisuudestakin tuttujen ihmisten koteja. Esimerkiksi somevaikuttaja Natalia Salmelalta löytyy Keisterin tekemä maalaus, samoin puhuja ja kirjailija Jenni Janakan kotoa.

Natalia Salmelan kotia koristaa Teemu Keisterin maalaus. Kuva: Ivan Bessedin

Keisterin printtejä on nähty vaatteissa useamman suomalaisjulkkiksen, kuten Maria Veitolan ja Cristal Snow’n, päällä.

Keisteri kuvaa itseään monialataiteilijaksi. Hän loi Windows95man-hahmonsa noin kymmenen vuotta sitten ja on heittänyt dj-keikkoja esimerkiksi yksityistilaisuuksissa. No Rules on hänen ensimmäinen oma singlensä.

Keisteri kertoi IS:lle UMK-voiton jälkeen, että Euroviisuihin pääseminen on ollut pitkään hänen unelmansa. Häntä ajaa eteenpäin rakkaus esiintymiseen, mikä kävi hyvin ilmi hulvattomassa UMK-show’ssa.

– Sisälläni on niin paljon energiaa. Jos on pitkiä keikkataukoja ja ei pääse elämään esiintyvän artistin elämää, rupeaa muuttumaan varjoksi itsestään, Keisteri sanoi.

Source Link is.fi