Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_88e5af4bde2d92b0d4e555cdb30741a9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tietty harrastus saattaa säästää polven nivel­rikolta – uusi havainto kumoaa vanhan käsityksen – Uutisalue

Tietty harrastus saattaa säästää polven nivel­rikolta – uusi havainto kumoaa vanhan käsityksen

Nivelrikko on yleisin kroonista kipua aiheuttava sairaus.

Punttisalilla käyvät tai muuta voimaharjoittelua harrastavat saattavat säästyä polven nivelrikolta muita todennäköisemmin. Tulos on mielenkiintoinen, sillä painoharjoittelun on ajateltu myös altistavan nivelrikoille.

Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin 2 600:aa keskimäärin 64-vuotiasta, joiden polvet tutkittiin osana tutkimusta.

Tulosten perusteella polvikivut ja polven nivelrikko olivat 17–23 prosenttia harvinaisempia potilailla, jotka olivat harrastaneet voimaharjoittelua jossain vaiheessa elämäänsä. Yhteydet näkyivät riippumatta potilaan iästä ja koskivat kuvantamisella varmistettuja nivelrikkoja sekä toistuvia polvikipuja.

Tutkimus julkaistiin Arthritis & Rheumatology -lehdessä.

Nivelrikko on yleisin kroonista kipua aiheuttava sairaus ja maailman yleisin nivelsairaus. Nivelrikkoja ei todeta yleensä alle 45-vuotiailla, mutta iän myötä ne yleistyvät huomattavasti. Iän ja ylipainon lisäksi sairastumiselle altistavat vammat, raskas työ ja kuormitus sekä nivelten kehityshäiriöt ja perimä.

Source Link is.fi