Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a49eb9ed7d433a09c4d86e6966673ad, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Toimitus­johtaja vertasi poliittista lakkoilua autojen polttamiseen – lakkoilijoilta kuitti Keskus­kauppa­kamarille – Uutisalue

Toimitus­johtaja vertasi poliittista lakkoilua autojen polttamiseen – lakkoilijoilta kuitti Keskus­kauppa­kamarille

Teollisuusliitto aloitti poliittiset lakot tiistaina. Myös keskiviikkona ja torstaina luvassa lakkoja.

Teollisuusliitto aloitti tiistaina poliittiset lakot Petteri Orpon (kok) hallituksen työelämä­uudistuksia vastaan.

Teollisuusliittolaiset lähettivät lakkopäivänä terveisiä paitsi maan hallitukselle, myös Keskus­kauppa­kamarin toimitusjohtajalle Juho Romakkaniemelle.

Romakkaniemi vertasi lauantaina viestipalvelu X:ssä poliittisia lakkoja autojen polttamiseen.

– Asiaansa saa ajaa ja mieltä osoittaa. Mutta vahinkojen aiheuttaminen viattomille 3. osapuolille poliittisilla lakoilla painostaakseen hallitusta toimimaan haluamallaan tavalla on moraalisesti yhtä väärin kuin jos joku yhdistys polttaisi viattomien sivullisten autoja mielenosoituksissaan – ja ilmoittaisi jatkavansa toisten omaisuuden tuhoamista kunnes hallitus taipuu, Romakkaniemi kirjoitti X:ssä.

Useat teollisuusliittolaiset lakkoilijat poseerasivat tiistaina kyltin kanssa, jossa luki ”Juho Romakkaniemi, emme ole polttamassa autoja, vaan puolustamassa oikeuksiamme!”.

– Teollisuusliiton poliittiset lakot maan hallitusta vastaan ovat alkaneet ja lakko pitää kaikkialla, Teollisuusliiton yhteiskunta­suhdepäällikkö Timo Nevaranta viestitti Ilta-Sanomille tiistaina.

Teollisuusliiton edustajat lähettivät tiistaina terveiset Juho Romakkaniemelle. Kuva: Asko Alasalmi

Tiistaina Teollisuusliitto järjestää vuorokauden mittaiset työnseisaukset Lapissa ja Oulun seudulla parissakymmenessä yrityksessä.

Teollisuusliitto jatkaa poliittisia lakkoja tällä viikolla vielä Varsinais-Suomessa ja Savo-Karjalassa.

– Orpon hallitus ei ole osoittanut minkäänlaista halua aidosti keskustella työntekijöiden kanssa leikkauksista ja heikennyksistä. Teollisuusliitolla ei siksi ole muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa teollisen tuotannon osittainen alasajo puolustaakseen työntekijöiden oikeuksia, Teollisuusliiton varapuheen­johtaja Turja Lehtonen perusteli lakkoa liiton tiedotteessa viime viikolla.

Source Link is.fi