Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd338b6552d9bc58a939e8df9fd8ebe6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TS: Kauppiaat näreissään Turun uuden kauppatorin järjestelyistä – ”Vaikuttaa suunnittelu­virheeltä” – Uutisalue

TS: Kauppiaat näreissään Turun uuden kauppatorin järjestelyistä – ”Vaikuttaa suunnittelu­virheeltä”

Turun uuden kauppatorin avajaisia vietettiin 17. syyskuuta, vaikka rakentaminen on vielä joiltain osin kesken. Torikauppiaat joutuivat vuosikausiksi evakkoon jättimäiseksi työmaaksi muuttuneelta kauppatorilta.

Sen järjestelyt ovat aiheuttaneet närää Turun Sanomien haastattelemissa torikauppiaissa myös avajaisten jälkeen.

Isoin ongelma on se, että Toriparkkiin ei ole kauppiaiden toiveista huolimatta rakennettu erillistä tavarahissiä, vaan kuormaus täytyy tehdä yleisöhisseillä. Kauppiaiden kuormalavat eivät kuitenkaan mahdu niihin.

Torin on tarkoitus olla autoton, mikä sekin aiheuttaa ongelmia kauppiaille, sillä kuormaamista on hankala tehdä. Autoja ei voi pitää esimerkiksi parkkihallissa sulamisriskin vuoksi.

Turun kauppapaikkapäällikkö Hanna Sjöbring kertoo Turun Sanomille, että ongelmat halutaan ratkaista. Hän sallisi tilapäisen täydennysliikenneajon torikannella. Tällä hetkellä pohditaan myös maanpäällisen kylmäkontin mahdollisuutta.

– Vaikuttaa suunnitteluvirheeltä, ettei tavarahissiä tehty rakennusprojektin puitteissa. Jälkikäteen sen rakentaminen on hyvin kallista, Sjöbring kertoo TS:lle.

Turun toriparkki ja sen päälle tullut uusi kauppatori ovat olleet pitkäaikainen projekti, sillä Toriparkkia alettiin suunnitella jo 1990-luvun puolivälissä.

Rakentaminen saatiin käyntiin lokakuussa 2018, vaikka vielä huhtikuussa 2018 hankkeen rahoitus oli epäselvä. Kaupunginvaltuuston päätöksestä tehtiin valituksia hallinto-oikeuteen, mutta ne eivät johtaneet mihinkään.

Toriparkin rakennustyömaa teki käytännössä jättimäisen montun keskelle Turun keskustaa. Rakennushankkeesta kärsivät erityisesti ympäristön yrittäjät.

Hallin rakentaminen jouduttiin keskeyttämään hetkeksi painumisvaaran vuoksi. Läheisten rakennusten seinissä havaittiin repeämiä, joiden epäiltiin olevan seurausta rakennustyömaasta. Kauppatorin piti alun perin valmistua vuoden 2021 aikana, mutta aikataulu venyi seuraavan vuoden syksyyn.

Source Link is.fi