Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c4bd9dc80a01f6c57b3175c28a7fada, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TS: Nauvossa kytee mysteeri – kesämökkiläinen näki jotain outoa liikkuvan pinnan alla – Uutisalue

TS: Nauvossa kytee mysteeri – kesämökkiläinen näki jotain outoa liikkuvan pinnan alla

Paikallinen mökkiläinen näki Turun saaristoon kuuluvassa Nauvon Korsnäsissä maanantaina jotain, jonka alkuperä ei tuoreeltaan selvinnyt, mutta sai mielikuvituksen laukkaamaan.

Mökkiläinen istui aamupäivällä tyttärensä kanssa aurinkotuoleilla, kun yhtäkkiä meren pinta alkoi velloa.

– Merenpinnassa näkyi pyörteitä ja laineita, vaikkei veneitä ollut lähelläkään. Pinnan alla liikkui selvästikin jokin suuri vesieläin tai kalalaji. Iäkäs isäni katsoi tapahtumaa 10 metrin päästä mökin ikkunasta, hän kertoi Turun Sanomille.

Mökkiläinen tarkkaili hitaasti pinnan alla etenevää otusta useamman minuutin ajan. Hän kertoo TS:lle seuranneensa ”mysteeriolion” matkaa satoja metrejä näkemättä kuitenkaan selvästi, että mikä tai mitä oli kyseessä.

Tapaus tuo mieleen kaikkien mysteerivesihirviöiden äidin eli Loch Nessin hirviön, joka lymyilee nykykansanperinteen mukaan Loch Ness -järvessä Skotlannissa.

Loch Nessin hirviötä voinee huoletta nimittää kaikkien mysteerivesihirviöiden äidiksi.

Tapaus on herättänyt huomiota myös Facebookin suljetussa Nauvo-ryhmässä, jossa on puntaroitu, mitä pinnan alla olisi voinut olla.

Suljetussa ryhmässä esitetyt veikkaukset ovat olleet moninaisia ja vaihdelleet maitovalaasta hylkeeseen sekä miehittämättömään sukellusveneeseen ja jopa metaaniin.

Mysteeriä alleviivaa myös se, että Nauvo sijaitsee vain kivenheiton päässä niin ikään Saaristomerellä sijaitsevasta Airistosta ja nimenomaan Airiston Helmestä.

Airiston Helmi sai valtaisan huomion mediassa syksyllä 2018, kun tulli teki yhtiön kiinteistöihin suuren kotietsinnän. Kotietsinnässä löytyi 3,5 miljoonaa euroa käteistä rahaa, jonka vuoksi venäläisomistaja Pavel Melnikov sai niskaansa talousrikosepäilyt.

Turun Sanomien haastattelema Luonnonvarakeskuksen (Luke) kalastuksen ja kalavarojen erikoistutkija Jari Raitaniemi toteaa lehdelle tapahtumakuvauksen kuultuaan, että kyseessä voisi olla jokin valaslaji, jolla ei ole selkäevää.

– Delfiini tai pyöriäinen ei kuvaukseen sovi. On olemassa isompia valaita, jotka voivat uida tuolla tavalla. Aika jännältä kuulostaa, ei yleinen ilmiö lainkaan, Raitaniemi sanoo.

Mysteeriolio ei ole ainoa laatuaan edes tämän vuoden puolella.

Viime kesänä heinäkuun alussa Kokkolan Marinkaisissa nähtiin vedessä myös mysteeriksi jäänyt eläin tai objekti.

Osa paikallisista uskoi sen olevan ryhävalas. Jotkut taas uskoivat sen olevan jotain korkealentoisempaa.

Marinkaisten mysteeri jäi kuitenkin pian soittamaan mediassa kakkosviulua, kun Haminaan rantautui sittemmin Stenaksi kutsuttu mursu, joka nousi kansakunnan kaapin päälle muutaman päivän ajaksi.

Nähtäväksi jää selviääkö Nauvon mysteeri koskaan.

Source Link is.fi