Banner Before Header

Tuorein ennuste – tältä näyttää vappu­viikon­lopun sää

Kun vappuun on aikaa tasan viikko, miltä näyttää tämänhetkinen vapun sääennuste?

Ensi viikon puolivälissä Suomeen alkaa virrata kylmempää ilmaa. Myös vappuviikonlopusta povataan tätä viikonloppua viileämpää koko maahan, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

– Tällä hetkellä näyttää, että lämpötilat olisivat etelässä ylimmillään seitsemää astetta, pohjoisessa voidaan olla jopa joitain asteita pakkasen puolella.

Vappuaatosta lauantaista näyttäisi tämänhetkisen ennusteen perusteella muodostuvan vaihtelevan pilvinen päivä. Tuovisen mukaan kuuroihin kannattaa varautua, mutta aurinkoakin tultaneen näkemään.

– Kuuroja voi tulla paikoin. Päivä alkaisi varmaan aika aurinkoisena ja sitten alkaisi muodostua pilveä ja kuuroja. Ehkä se olisi enimmäkseen poutainen päivä kuitenkin yleisilmeeltään.

Etelässä mahdolliset kuurot tulevat ennusteen mukaan vetenä, maan keskiosasta pohjoiseen kuuroja voi tulla myös lumena.

Sunnuntai näyttää lauantaita pilvisemmältä päivältä. Lämpötilojen povataan pysyttelevän jotakuinkin samoissa lukemissa kuin lauantaina.

– Vesi- ja lumikuuroja tulee ehkä useammalla paikalla. Sunnuntai olisi tämänhetkisen ennusteen mukaan vähän enemmän epävakaa. Paikoitellen voi pilkahtaa vähän aurinkokin.

Source Link is.fi