Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8b0f25cbfc35bbaec0db6d787502e07a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Työntekijät helpottuivat, kun kartonkitehdas ilmoitti 250 miljoonan euron investoinneista: ”Iso vaikutus siviilielämään” – Uutisalue

Työntekijät helpottuivat, kun kartonkitehdas ilmoitti 250 miljoonan euron investoinneista: ”Iso vaikutus siviilielämään”

Kartonkitehtaan panostus Simpeleelle helpotti niin työntekijöitä kuin Rautjärven kuntaa. Noin joka kymmenes on tehtaalla töissä.

Metsä Boardin ilmoitus tulevien vuosien panostuksesta Simpeleelle antaa jatkumoa tehdastoiminnalle. Video: Ville Toijonen / Yle ja Pyry Sarkiola / Yle

Simpeleen tehtaan työntekijät ovat sulatelleet viikon hyviä uutisia. Metsä Board kertoi investoivansa Simpeleen ja Kyröskosken tehtaisiinsa 250 miljoonaa euroa tulevan 10 vuoden aikana.

Uutinen ei ole iso pelkästään maalaiskunnan työntekijöille, vaan koko Etelä-Karjalan Rautjärven kunnalle. Kunnassa asuu 3 000 ihmistä ja kuntakeskus Simpeleen tehdas työllistää noin 300 henkeä. Se on Rautjärven suurin työllistäjä.

– Tuo oli kaikin puolin hieno uutinen. Se antaa uskoa siihen, että firma näkee meidät tuottavana laitoksena ja heillä löytyy halua investoida ja parantaa enemmän meidän tuotteita, sanoo tehtaan pääluottamushenkilö Ossi Tauriainen.

Joka kodin kartonkia

Simpeleen tehtaalla tehdään kartonkia muun muassa erilaisiin pakkauksiin. Tehtaan tuotteita on monen kodin jääkaapeissa ja kuiva-ainehyllyissä.

Tauriaisella tulee tänä vuonna tehtaalla 20 vuotta täyteen. Työntekijöiden keskuudessa oli jo ehditty miettiä tulevia vuosia ja sitä, miten kauan tehtaan olemassaolo voi vielä jatkua.

– Kun Kaskisten tehtaan esisuunnitteluprojektin aloituksesta ilmoitettiin, se aiheutti pientä huolta. Tämä uutinen kuitenkin poisti sen pelon, ettei ihan heti ole lähdössä työpaikka alta, Tauriainen pohtii.

Metsä Boardin Simpeleen kartonkitehdas Rautjärvellä Etelä-Karjalassa.

Massiiviset tiilirakennukset ovat Rautjärven kunnalle tärkeitä. Lähes joka kymmenes asukkaista on töissä tehtaalla. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Metsä Board ilmoitti 2022 selvittävänsä uuden taivekartonkitehtaan rakentamista Kaskisiin. Viikko sitten yhtiö ilmoitti, ettei uusi tehdas toteudu, vaan se kehittää olemassa olevia tehtaita.

Iso helpotus työntekijöille

Tyytyväisiä työntekijöitä Simpeleellä riittää. Yksi heistä on vuosi sitten oppisopimuksella aloittanut kartonkikoneoperaattori Juho Sinkkonen.

– Syksyllä 2022 hain tänne oppisopimuksella ja pääsin sisään. Alkuun työyhteisö vähän jännitti, mutta vuosi on mennyt todella hienosti. Meillä on työyhteisössä asiat hyvällä mallilla, sanoo Sinkkonen.

Sinkkosen oppisopimusurakka on näyttöä vaille valmis. Tulevaisuus on vahvasti Simpeleen tehtaalla. Nuori mies muutti muutama vuosi sitten Imatralta noin viiden kilometrin päähän tehtaasta.

Metsä Boardin Simpeleen kartonkitehdas Rautjärvellä Etelä-Karjalassa.

Simpeleen tehtaalle on kaksi varsinaista sisäänkäyntiä. Puukuljetukset tulevat pääosin ”takapihan” kautta. Kuva: Ville Toijonen / Yle

– Vuosi on ollut opettavainen. Kartongin valmistus ei aiemmin ollut tuttua, joten paljon on tullut uutta asiaa.

Tehtaan uudet investoinnit ovat iso asia. Kunnanjohtaja Harri Anttila sanoi investointiuutisen yhteydessä, että kunnassa on oltu tehtaan kohtalosta huolissaan. Kartongin valmistuksen epäiltiin päättyvän jo vuonna 2030.

– Investointi tarkoittaa, että on jatkumoa. Sillä on iso vaikutus siviilielämäänkin, päättää kartonkikoneoperaattori Juho Sinkkonen.

Source Link yle.fi