Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_43ea4a4d4b5a603becb87c648f76854e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tytti Yli-Viikari haki jälleen uutta virkaa – Uutisalue

Tytti Yli-Viikari haki jälleen uutta virkaa

48-vuotias Tytti Yli-Viikari ei ole jäänyt tuleen makaamaan sen jälkeen, kun hän sai potkut VTV:stä.

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on jälleen hakenut uutta työpaikkaa.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan Yli-Viikari on hakenut Tullin hallinto-osaston johtajan paikkaa.

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan Tullin hallinto-osaston vastaavan muun muassa henkilöstö-, talous-, materiaali- ja tietohallinnon ja yhteisten palveluiden järjestämisestä sekä organisaatio­turvallisuudesta.

Lisäksi osasto vastaa ilmoituksen mukaan tehtäväalueellaan Tullin strategian toimeenpanosta ja tulostavoitteiden saavuttamisesta, toiminnan kehittämisestä ja ohjauksesta, henkilöstön osaamisen kehittämisestä, tietojärjestelmien kehittämisestä, rekisterinpitäjälle kuuluvista tehtävistä sekä kansallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä.

Uuden hallintojohtajan pesti alkaa 1. toukokuuta 2024 tai sopimuksen mukaan.

Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa.

Tytti Yli-Viikari on mitannut kansalaisten oikeustajua tuotuaan jokaisen itseään koskevaan oikeuden istuntoon eri kirjan, jota on antaumuksella esitellyt. Kuva: Toni Repo / IS

48-vuotias Yli-Viikari ei ole jäänyt tuleen makaamaan sen jälkeen, kun hänet vapautettiin VTV:n pääjohtajan virasta huhtikuussa 2021 ja irtisanottiin saman vuoden kesäkuussa.

Seuraavan vuoden maaliskuussa hän sai potkut myös VTV:n ylijohtajan virasta, josta hän oli ollut jo ennestään virkavapaalla.

Syksyn aikana hän on hakenut muun muassa sekä Järvenpään kaupungin hallintojohtajaksi että Ruokaviraston johtoon.

Järvenpäässä ihmiset osoittivat uhmamielialaa ja hänen valintaansa kaupungin hallintojohtajaksi vastustettiin keräämällä nimiä adressiin, jossa linjattiin, ettei Yli-Viikari ole ”asukkaiden luottamuksen arvoinen”.

Syyskuussa Yli-Viikarille tuli lunta tupaan korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO), kun se hylkäsi Yli-Viikarin valituslupahakemukset irtisanomisistaan.

Hylkäyksen myötä irtisanomispäätökset tulivat lainvoimaisiksi.

Eduskunta irtisanoi Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan paikalta kesällä 2021. Yli-Viikari aikoi palata hoitamaan ylijohtajan taustavirkaansa virastossa, mutta VTV irtisanoi hänet siitäkin.

Tätä ennen Yli-Viikari oli jo tuomittu virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä kavalluksesta.

Syytteet liittyivät muun muassa VTV:n virkamiehen kanssa tehtyyn lainvastaiseen virkasopimukseen sekä Yli-Viikarin lentopisteiden käyttöön. Myös tämä tuomio tuli lopulliseksi aiemmin tällä viikolla, kun korkein oikeus ei myöntänyt Yli-Viikarille valituslupaa.

Source Link is.fi