Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f3e3492a29c3415e513b69e60dc1d9e7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vaikea meri­pelastus­tehtävä käynnissä Porkkalan myrskyssä – yksi hinaus­köysi meni poikki – Uutisalue

Vaikea meri­pelastus­tehtävä käynnissä Porkkalan myrskyssä – yksi hinaus­köysi meni poikki

Yksi miehistön jäsen on loukkaantunut.

Porkkalan edustalla on käynnissä erittäin haastava meripelastustehtävä, Suomenlahden merivartiosto tiedottaa.

Purjeveneestä on peräsin vaurioitunut ja yksi miehistön jäsen loukkaantunut. Merenkäynti on kovaa ja meripelastajat yrittävät saada alusta hinaamalla turvaan.

– Alueella on kova lounaistuuli, vajaa 20 metriä sekunnissa. Aallon korkeus on yli kolme metriä, meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski luettelee riskejä.

Purjeveneessä on kaksi miehistön jäsentä. Toinen heistä on loukkaantunut lievästi.

– Hän on loukannut itsensä ilmeisesti kaatumisen seurauksena veneen sisällä.

Ryönänkoski kertoo, että merenkäynti on niin kovaa, että pelastajilla meni ensimmäinen hinausköysi poikki.

Nyt on saatu toinen hinausköysi paikoilleen. Meripelastajat ovat onnistuneet vetämään purjeveneen saarten suojaan ja Ryönänkosken mukaan on jo turvallisempi tilanne.

Purjevene oli Ryönänkosken mukaan pakko pelastaa hinaamalla. Harkinnassa oli myös miehistön jäsenten evakuointi purjeveneestä.

– Kova myrsky, tuuli ja aallon korkeus tekivät sen, että ihmisten evakuointi sisälsi niin paljon riskejä, että päätettiin yrittää hinata alus rantaan.

Alus hinataan Porkkalan merivartioasemalle.

Source Link is.fi