Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b578765aa0f6cc3e0325c1b349347631, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vasemmistossa jännitetään varapuheenjohtajan nimeä – Uutisalue

Vasemmistossa jännitetään varapuheenjohtajan nimeä

Varapuheenjohtajaksi halutaan kansanedustaja.

Vasemmistoliitto äänestää tänään puheenjohtajistaan. Puolueen ykköspuheenjohtajana jatkaa Li Andersson, jolle ei ole asettunut vastaehdokkaita.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävään ennustetaan kansanedustajaa. Ehdolla ovat kansanedustajat Veronika Honkasalo ja Pia Lohikoski.

Muita varapuheenjohtajaehdokkaita ovat joensuulainen tohtori Alia Dannenberg ja rovaniemeläinen professori Vesa Puurunen Rovaniemeltä, vantaalainen toimittaja Antero Eerola, pyhäjärveläinen pääluottamusmies Jouni Jussinniemi, kotkalainen elokuvatyöntekijä Joona Mielonen, tamperelainen sosionomi Minna Minkkinen ja helsinkiläinen kirjailija Mike Pohjola.

Päättyvällä puoluekokouskaudella Minkkinen on ollut puolueen toinen ja Jussinniemi kolmas varapuheenjohtaja.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ovat tarjolla kaarinalainen Katri Kauppinen, nykyinen puheenjohtaja, kajaanilainen Miikka Kortelainen ja Juho Pitkänen Tuussniemeltä.

Ensimmäiseksi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi ovat tarjolla lisäksi Juha Hiltunen Riihimäki, , Tapani Kaakkuriniemi, Jyväskylä, Henri Ramberg, Rovaniemi, ja Galia Suarez Katainen, Helsinki.

Uusien varapuheenjohtajien nimet tiedetään kello 15 jälkeen.