Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_95ae25c01579a4548be383a17115559b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vastustus kaatoi taas yhden suunnitelman – uuden paikan löytäminen leirintäalueelle näyttää mahdottomalta Tampereella – Uutisalue

Vastustus kaatoi taas yhden suunnitelman – uuden paikan löytäminen leirintäalueelle näyttää mahdottomalta Tampereella

Tampereen Niihaman majan lähelle voi tulla samantyyppisiä kevyitä mökkejä kuin Viikinsaareen.

Lumisessa metsässä olevassa puupalkkiin kiinnitetyssä kyltissä on valkoinen pyöräilijähahmo sinisellä taustalla.

Kauppi-Niihaman alue on suosittu ympäri vuoden. Siellä liikkuu muun muassa paljon hiihtäjiä, kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä marjastajia ja sienestäjiä. Arkistokuva. Kuva: Oskari Räisänen / Yle

Tampereen viranhaltijat eivät aio näillä näkymin esittää leirintäalueelle paikkaa Kauppi-Niihaman ulkoilualueelle. Ylen tietojen mukaan ratkaisuun on vaikuttanut suunnitelman saama runsas kielteinen palaute.

Niihaman majan lähelle voisi ehkä kuitenkin tulevaisuudessa tuoda samanlaisia kevyitä mökkejä kuin Tampereen Viikinsaareen. Niin kutsutut Nolla-mökit ovat alle seitsemän neliön kokoisia, eikä niiden ole tarkoitus jättää pysyviä muutoksia luontoon.

Asiasta kirjoitti ensimmäiseksi Aamulehti.

Kaava käsittelyyn maaliskuussa

Leirintäalue on ollut pitkään Tampereen Härmälässä, mutta sen aluetta haluttaisiin ottaa ainakin osittain asumiskäyttöön.

Ehdotus kantakaupungin vaiheyleiskaavaksi on tulossa Tampereen yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn maaliskuussa. Sitä valmisteltaessa on selvitetty myös Kauppi-Niihamaan liittyviä asioita.

Leirintäalueen perustamista Kauppi-Niihamaan ovat vastustaneet muun muassa tamperelaiset luonto- ja asukasyhdistykset. Ne ovat myös keränneet sitä vastaan adressia.

Yle kertoi leirintäalueen siirtosuunnitelmien herättämästä kritiikistä viime maaliskuussa. Hanketta vastustavia huolestutti muun muassa se, mitä infran rakentaminen ja autoliikenne tekisi luontoalueelle.

Mökin räystään alapuolella olevassa kyltissä lukee Tampere Camping Härmälä. Taustalla näkyy muita rakennuksia.

Leirintäalue on ollut pitkään Tampereen Härmälässä. Ratikan suunnitellaan ajavan tulevaisuudessa Härmälän kautta Pirkkalaan, mikä lisää alueen houkuttelevuutta. Arkistokuvaa leirintäalueelta maaliskuulta 2023. Kuva: Oskari Räisänen / Yle

Aiemmin vaihtoehtoina Tampereen leirintäalueen paikaksi on pidetty myös Alasjärveä ja Suomensaarta, mutta niistäkin on luovuttu.

Härmälän leirintäalueen tulevaisuus on nyt vielä avoinna. Leirintäalueen ja lähiympäristön kehittäminen on Tampereen kaupungin asemakaavoitusohjelmassa vuosille 2024–2028.

Source Link yle.fi