Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dfa283bd884b90883fbc8edd9136b835, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläis­mies esitti passinsa – käry kävi Vaali­maalla – Uutisalue

Venäläis­mies esitti passinsa – käry kävi Vaali­maalla

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö epäilee Venäjän kansalaista väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.

Venäläinen mies oli viime sunnuntaina poistumassa Vaalimaan raja-aseman kautta Venäjälle.

Hän esitti maastalähtötarkastuksessa Venäjän passin, jossa oli Ranskan myöntämä Schengen-monikertaviisumi.

Tarkastuksen yhteydessä rajatarkastajat selvittivät venäläismiehen Schengen-alueella oleskelemaa aikaa.

Tällöin heräsi epäilys, että osa passissa olevista leimoista on vääriä. Asiakirjatutkinnan perusteella väärinä pidettiin kahtatoista leimaa. Niiden avulla miehen Schengen-alueella oleskelema aika näytti lailliselta.

Todellisuudessa mies oli oleskellut Schengen-alueella viimeisen kuuden kuukauden aikana 159 vuorokautta ja ylittänyt sallitun oleskeluajan 69 vuorokaudella. Viisumi sallisi 90 vuorokauden oleskelun kuuden kuukauden aikana.

Mies myönsi rikosepäilyt kuulustelussa. Hänet haastettiin Kymenlaakson käräjäoikeuteen vastaamaan väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta.

Maahanmuuttovirasto käännytti miehen Venäjälle ja määräsi hänet neljän vuoden maahantulokieltoon Schengen-alueelle.

Schengen-alueeseen kuuluu 26 Euroopan valtiota, joiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia. Yhteisen viisumipolitiikan alue on nimetty Schengenin sopimuksen mukaan.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedotti myös kuukausi sitten Vaalimaan raja-asemalla havaituista venäläisten matkailijoiden epäselvyyksistä ja rikkomuksista.

Source Link is.fi