Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_414b67b9ec80e4f829838b3fba282a68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläisten ja ukrainalaisten sijoittaminen samoihin vastaan­otto­keskuksiin kuohuttaa – Migri sanoo seuraavansa tilannetta – Uutisalue

Venäläisten ja ukrainalaisten sijoittaminen samoihin vastaan­otto­keskuksiin kuohuttaa – Migri sanoo seuraavansa tilannetta

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä keskusteltu vilkkaasti venäläisten ja ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua hakevien sijoittamisesta samoihin vastaanottokeskuksiin.

Keskusteluissa on ihmetelty, miksi kotiseudultaan paenneet ja venäläisten hyökkääjien hirveyksiä todistaneet ukrainalaiset voivat joutua asumaan samoissa tiloissa venäläisten kanssa.

Venäläisten turvapaikkahakemukset ovat kasvaneet reippaasti Venäjän julistettua maahan osittaisen liikekannallepanon.

Venäläiset turvapaikan hakijat ovat usein armeijaikäisiä nuoria miehiä. Ukrainasta paenneissa on paljon naisia ja lapsia.

Maahanmuuttovirasto ilmoittaa Twitterissä tiedostavansa tilanteen. Viraston mukaan vastaanottokeskuksia on ohjeistettu aiheesta.

Majoitusratkaisuissa ja muissa järjestelyissä on viraston mukaan pyritty huomioimaan tilanteen sensitiivisyys.

– Erityisiä haasteita eri väestöryhmien välillä ei tähän mennessä ole havaittu, mutta tilanne elää ja reagoimme muutoksiin nopeasti, Migri tiedottaa.

Migri selvittää, että perinteiset vastaanottokeskukset ovat olleet Suomessa laitosmaisia. Sen sijaan uudet vastaanottokeskukset toimivat pitkälti asuntopohjaisesti, minkä ansiosta eri asiakasryhmiä voidaan erottaa uudella tavalla.

– Sijoittamme ukrainalaiset ja venäläiset hakijat laitosmallisissa keskuksissa jatkossa lähtökohtaisesti eri keskuksiin.

Elävässä elämässä tilanteet ovat viraston mukaan moninaisia. Järjestelyissä on Migrin mukaan otettava huomioon esimerkiksi perheet, joissa on molempia kansallisuuksia.

Source Link is.fi