Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3bc1a36511f9bf91a7e960dee9b2329b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuoden nimeksi äänestettiin Käärijä – kakkossijalle kipusi Nysväri – Uutisalue

Vuoden nimeksi äänestettiin Käärijä – kakkossijalle kipusi Nysväri

Asiantuntijoita ilahduttaa, että artistin nimi ja edustuskappale ovat suomenkielisiä.

Vuoden nimeksi on valittu Käärijä. Asiantuntijat äänestivät vuoden 2023 nimen finalistien joukosta Nimistöntutkimuksen päivillä.

Käärijä sijoittui kappaleellaan Cha cha cha toukokuun Euroviisuissa toiseksi ja sai ylivoimaisesti eniten yleisöääniä. Kappale ja sen esittäjä kohosivat ilmiöksi sekä Suomessa että eri puolilla Eurooppaa. Kieliasiantuntijoita Käärijän menestyksessä ilahdutti erityisesti se, että artistin nimi ja edustuskappale ovat suomenkielisiä.

Käärijä on kertonut artistinimen syntyneen spontaanisti hänen ”kääriessään” voittoja rahapeliautomaatista.

Toiseksi Vuoden nimi -äänestyksessä ylsi Nysväri, kapeiden kolojen ja rakojen puhdistamiseen tarkoitetun siivousharjan nimi.

Kolmannen sijan äänestyksessä jakoivat Tampereen kadunnimi Ransunraitti ja Espoon kaupunginteatteri. Teatteri vaihtoi nimekseen &-merkin, johon nimiasiantuntijat ovat suhtautuneet hyvin epäilevästi. Niinpä Vuoden nimi -finaaliin valittiin teatterin vanha, kaikin puolin toimiva nimi.

Source Link is.fi