Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7a15188b1d4446d197f88cf18b2efc0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yksi turvapaikanhakija tuli Suomeen raja-aidan yli Vaalimaan rajanylityspaikalla – Uutisalue

Yksi turvapaikanhakija tuli Suomeen raja-aidan yli Vaalimaan rajanylityspaikalla

Venäjän puolella rajaa oleskellut joukko on pienentynyt noin viiteen.

Vaalimaan raja-asemalla on tyhjää ja kyltti, jossa kerrotaan, että Pietariin on 203 kilometriä ja Helsinkiin 183 kilometriä.

Tilanne Vaalimaan raja-asemalla on rajavartioston mukaan rauhallinen. Kuva: Pyry Sarkiola

Yksi turvapaikanhakija on tänään tullut raja-aidan yli Suomeen Vaalimaan rajanylityspaikalla, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan STT:lle. Rajavartioston yleisjohtaja Kimmo Gromoff kertoo, että raja-aitaa on tapahtuneen jälkeen vahvistettu.

Suomen itäraja sulkeutui perjantai-iltana kello 20, minkä jälkeen Venäjän puolelle rajaa jäi yöksi noin parinkymmenen ihmisen joukko. Gromoffin mukaan joukko on pienentynyt lauantain aikana noin viiteen henkilöön. Tilanne rajalla on hänen mukaansa rauhallinen.

Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella rajanylityksiä ei ole tapahtunut, kerrotaan johtokeskuksesta.

Vaalimaan rajalla oli perjantai-iltana ennen rajan sulkemista noin 100–200 ihmistä pyrkimässä Suomeen. Kun raja suljettiin, suurin osa ihmisistä kääntyi takaisin Venäjälle.

Rajavartiosto kertoi aiemmin Ylelle seuraavansa, mihin ihmisjoukko suuntaa ja lähtevätkö yhä rajalle jääneet ihmiset takaisin Venäjälle päin.

Source Link yle.fi