Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_362cb5ef2ebb6f71ec9b28058cdc755d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
82-vuotias mies kuoli järkyttävällä tavalla – oma poika jätti ulos kuolemaan – Uutisalue

82-vuotias mies kuoli järkyttävällä tavalla – oma poika jätti ulos kuolemaan

Murhasyytetty soitti itse hätäkeskukseen teon jälkeen.

Sieviläiselle 39-vuotiaalle miehelle luettiin torstaina Oulun käräjäoikeudessa syyte isänsä murhasta. Henkirikos tapahtui Sievissä 28. lokakuuta viime vuonna.

Surmansa saanut isä oli lähdössä kotoaan ulos, mutta hänen poikansa oli ulko-ovella estänyt lähdön.

Syytteen mukaan syytetty kaatoi isänsä ulko-oven edustalle maahan, löi tätä nyrkillä useita kertoja ja kuristi tätä kaksin käsin kaulalta.

Mies ei peitellyt kasvojaan vangitsemiskäsittelyssä. Kuva: VIlle Honkonen

Sen jälkeen hän tarttui maassa puolustuskyvyttömänä maannutta isäänsä eri tavoin päästä, kaulasta ja leuasta ja väänsi kaksin käsin voimakkaasti. Lisäksi syytetty oli työntänyt puista harjanvartta isänsä nieluun.

Lopuksi syytetty jätti vakavasti loukkaantuneen, mutta vielä elossa olleen isänsä ulos maahan neljän asteen pakkaseen, meni asuntoon, palasi tekopaikalle ja soitti lopulta hätäkeskukseen. Isä kuoli tapahtumapaikalle pään, kaulan ja rintakehän alueen vammoihin.

Kotitalolle laskeutui pimeys henkirikosepäilyn tultua ilmi. Kuva: Aki Paavola

Syyttäjän mukaan tappo oli tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla, koska teko kohdistui iäkkääseen, sairaaseen, puolustuskyvyttömään ja syytetylle läheiseen henkilöön. Lisäksi teko oli monivaiheinen ja osoitti syyttäjän mukaan päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä.

Syytetty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman tahallaan. Syyttäjän teonkuvaus menettelytavan osalta perustuu pääasiassa syytetyn itsensä kertomaan ja on siten syyttäjän käsityksen mukaan pitkälti riidaton.

Syyttäjä vaatii syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta.

Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Source Link is.fi