Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_420e7754e583615478007398039be816, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Annika Saarikko puolusti ”keskustan joulusatasta” – kantoi samassa puheessa huolta velkaantumisesta – Uutisalue

Annika Saarikko puolusti ”keskustan joulusatasta” – kantoi samassa puheessa huolta velkaantumisesta

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko puolusti keskustan työvaliokuntien kesäkokouksessa Tuusulassa esitystään ylimääräisestä lapsilisästä.

– Hinnat ovat jyrkässä nousussa, etenkin Venäjän hyökkäyssodan takia. Siksi toteutimme perusturvan indeksikorotuksen elokuun alussa. Indeksikorotus vaikuttaa vuoden alusta myös työeläkkeisiin. Lapsilisä taas ei vastaavasti nouse, koska lapsilisiä ei ole sidottu kustannuksiin. Siksi siis esitän vuoden viimeisen lapsilisän tuplaamista, yksinhuoltajille korotettuna. Tämä ei leikkaisi toimeentulotukea, johon aivan pienituloisimmat turvautuvat, Saarikko sanoi.

Valtiovarainministeriön alustavan arvion mukaan ylimääräisen lapsilisän antaminen maksaisi valtiolle noin 112 miljoonaa euroa.

Saarikon lupausta on kutsuttu ”keskustan joulusataseksi”.

Ylimääräinen lapsilisä maksettaisiin kaikille perheille joulukuussa, neljää kuukautta ennen eduskuntavaaleja.

Lue lisää: Annika Saarikko esitti Ylen A-studiossa ylimääräisiä lapsilisiä

Saarikko on sanonut aiemmin, ettei keskusta ole mukana hallituksessa, jossa keimaillaan talousryhdin hylkäämisen kanssa.

Saarikko kantoi huolta Suomen velkaantumisesta myös Tuusulassa.

– Yli varojen elämistä yli kymmenen vuoden ajan ei voi eikä pidä ohittaa olankohautuksella. Talouden myllerrys juuri nyt muistuttaa, että tälläkään kertaa kaikki ei ollut taloudessa toisin, vaikka vasemmisto on näin halunnut uskoa ja uskotella. Kivijalka ei kestä, jos menot ja tulot ovat jatkuvassa epäsuhdassa keskenään, Saarikko lausui.

Saarikko on saanut kritiikkiä oppositiolta valtiovarainministeriön ensi vuotta koskevasta budjettiehdotuksesta, joka on 6,3 miljardia alijäämäinen.

Saarikko kävi puheessaan odotetusti oppositiopuolueiden kimppuun.

Saarikon mukaan kokoomukselle veronkeventäminen on aina ja kaikissa tilanteissa ideologista, olivat olosuhteet mitkä hyvänsä.

Saarikon mukaan kokoomuksen veronkevennys kasvattaisi julkisen talouden alijäämää miljardilla ja perussuomalaiset ”tukisivat toisella mokomalla sheikkejä ja muita öljykauppiaita bensaveron alennuksella”.

– Kokoomuksella näkyy myös olevan aikamoinen tukku uusia menolisäyksiä ensi vaalikauden varalle. Se siitä sormen heristelystä, Saarikko piikitteli.

Omalle puolueelleen Saarikko antoi tunnustusta omavaraisuuden ajamisesta energiapolitiikassa.

Saarikon mukaan keskusta on ollut kotimaisen, uusiutuvan energian ja vihreyden teollistamisen puolella jo silloin, kun se ei ollut muotia.

– Perussuomalaiset ovat joka käänteessä vastustaneet panostuksia kotimaiseen, puhtaaseen energiaan. Milloin on puhuttu räjähtävistä lepakoista, milloin viherhumpasta. Jos tämän maan energiapolitiikkaa olisi tehty perussuomalaisten reseptillä, Suomen kodit lämpiäisivät ja tehtaat pyörisivät ulkomaisen fossiilienergian tuonnin varassa, Saarikko näki.

Saarikko kertoi antaneensa budjettiriihtä varten asiantuntijoille tehtävän etsiä keinoja, joilla sähkön hinnannousun aiheuttamia vaikutuksia voidaan lievittää.

– Olemme siirtyneet poutasäästä hallan vaaraan. Taantuman riski on ilmeinen, joko energian siivittämänä korkeana jatkuvan inflaation tai sitä torjuvan kiristyvän.

Source Link is.fi