Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_205c8736e16e709e122cd3a97eb2d147, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antero Eerola: ”Vasemmistoliiton oltava rauhan, ei sotilasliittojen rakentaja” – Uutisalue

Antero Eerola: ”Vasemmistoliiton oltava rauhan, ei sotilasliittojen rakentaja”

– Vasemmistoliiton pitää jatkossakin olla rauhan rakentaja. Lisäksi tulevilla hyvinvointialueilla pitää puolustaa julkisia palveluita suuryritysten ahnetta sote-bisnestä vastaan.

Nämä asiat vantaalainen toimittaja ja kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Antero Eerola, 47, nimeää keskeisiksi osaamisalueikseen, jotka hän haluaa tuoda puolueen käyttöön. Hän on yksi Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokas.

Vasemmistoliiton aatteellinen linja perustuu Eerolan mukaan neljään pilariin, jotka ovat radikaalin työväenliikkeen punaiset arvot, vihreät kestävän kehityksen arvot, syrjintää ja rasismia vastaan taisteleva kansanliike sekä neljäntenä rauhan rakentaja, joka vastustaa sotaa ja aseiden varaan rakentuvaa kestämätöntä turvallisuusjärjestelmää.

Neljäs jalka ontuu Eerolan mukaan nyt pahasti.

– Mielestäni puolueen johdossa tarvitaan Natoa kohtaan kritiikkiä, joka perustuu vankkaan asiantuntemukseen. Uusiin Nato-maihin ei pidä sijoittaa sotilasliiton tukikohtia tai ydinaseita, hän sanoo.

Liittoutumattomuudesta pidettävä kiinni

Nato-jäsenyyden hintana voi Eerolan mukaan olla luopuminen ihmisoikeuksiin perustuvasta ulkopolitiikasta. Hän viittaa Turkin asettamiin Natoon pääsymme ehtoihin, siihen että Suomesta turvaa hakeneita vasemmistolaisia kurdiaktiiveja pitäisi luovuttaa Turkkiin, purkaa Turkkiin kohdistuvat asevientikiellot ja hyväksyä maan uuden sotilasoperaation Syyrian kurdien itsehallintoa vastaan.

– Miten me voisimme siunata tällaisen, jos me perustellusti ja selväsanaisesti tuomitsimme Venäjän raakalaismaisen hyökkäyssodan Ukrainassa, Eerola kysyy.

Hän vaatii kestäviä turvallisuusratkaisuja.

– Vasemmistoliitossa ei pitäisi hylätä paitsi Suomen, myös kansandemokraattisen liikkeen koko sodan jälkeisen ajan liittoutumattomuuteen perustuvaa ulkopolitiikkaa, joka on palvellut Suomea ja suomalaisia hyvin.

Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ovat ehdolla kansanedustajat Veronika Honkasalo ja Pia Lohikoski. Samaa asemaa tavoittelevat lisäksi Antero Eerola, Vera Puuronen, Mike Pohjola ja Alia Dannenberg. Toiseksi ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi pyrkivät edellisten neljän lisäksi Minna Minkkinen, Jouni Jussinniemi ja Joona Mielonen.

Lue myös:

Vasemmiston varapuheenjohtajaksi pyrkivä Honkasalo on tunteikas poliitikko: ”Tunteet kuuluvat politiikkaan”
Lohikoski pyrkii varapuheenjohtajaksi: ”Nato-Suomessa vasemmiston rooli on keskeinen ihmisoikeuksiin perustuvan ulko- ja puolustuspolitiikan rakentamisessa”