Banner Before Header

Antti Häkkänen hakee jo neljännelle vara­puheen­johtaja­kaudelle – kiistää olevansa yliajalla

Kansanedustaja Antti Häkkänen, 37, hakee kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella jo neljännelle varapuheenjohtajakaudelleen.

Osa kokoomuslaisista on katsonut, että Häkkänen rikkoo kirjoittamatonta sääntöä, jonka mukaan varapuheenjohtajakausia saisi olla maksimissaan kolme.

Häkkänen kiisti tulkinnan ISTV:n haastattelussa kokouspaikalla.

  • Katso Antti Häkkäsen haastattelu jutun alussa olevalta videolta. Häkkäsen haastattelu alkaa ajassa 5:30.

– Ei kokoomuksella ole mitään sääntöä varapuheenjohtajakausien määrästä, aikanaan Mörttisen Tapani on ollut 12 vuotta varapuheenjohtajana. Kenttä päättää, ketkä johtavat puoluetta. Jos väki on tyytyväinen, niin jatkoa tulee ja jos ei, niin tulee lähtöpassit ja mietitään muita juttuja, Häkkänen vastasi.

Kun IS kysyi Häkkäseltä, onko kirjoittamattomasta säännöstä puhuminen ilkeiden kuiskuttelua, Häkkäsen vastaus oli lyhyt.

– Jokainen kampanjoi omalla tavallaan, en kommentoi.

Tapani Mörttinen, johon Häkkänen viittasi, toimi kokoomuksen varapuheenjohtajana vuosina 1975–1987.

IS:n politiikan toimittajat Olli Waris ja Timo Haapala haastattelivat Antti Häkkästä kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella.

Kaksi kokoomuslähdettä sanoo, että käsitys varapuheenjohtajakausien maksimimäärästä juontaa juurensa Sanni Grahn-Laasoseen, joka toimi kokoomuksen varapuheenjohtajana vuosina 2014–2020.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan paikkaa hakevat Häkkäsen lisäksi Elina Valtonen, Anna-Kaisa Ikonen ja Mia Laiho.

Ennakkoon kiinnostusta kohdistuu etenkin siihen, kumpi saa enemmän ääniä, Häkkänen vai Valtonen. Vaali pidetään sunnuntaina.

Kokoomuksella on kolme varapuheenjohtajaa, eikä kukaan ole ensimmäinen varapuheenjohtaja, mutta äänimäärät kertovat silti henkilöiden suosiosta ja varapuheenjohtajaehdokkaat kampanjoivat aktiivisesti puoluekokouspaikalla. Varapuheenjohtajavaalissa äänestyslappuun laitetaan kolmen henkilön nimet.

Häkkästä on sommiteltu myös kokoomuksen puheenjohtajaksi. Häkkänen kertoi tottuneensa ”tähänkin kysymykseen”.

– Ensimmäistä kertaa jo kymmenen vuotta sitten kysyttiin, missä vaiheessa tähtään puheenjohtajaksi. Puheenjohtajaksi ei ole kiire, on hyvä hoitaa eri asioita puolueessa. Jos joskus on otollinen aika, niin miksi ei, Häkkänen pyöritteli.

Source Link is.fi