Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66c6a56dbbc27670b43c7f9eeaa32561, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Lindtman toi esiin taustansa yksin­huoltajaisän poikana – liikuttui päivä­kodin hoitajan sanoista – Uutisalue

Antti Lindtman toi esiin taustansa yksin­huoltajaisän poikana – liikuttui päivä­kodin hoitajan sanoista

Lindtman piikitteli puoluekokouspuheessaan valtiovarainministeri Riikka Purraa (ps).

Sdp:n uusi puheenjohtaja Antti Lindtman liikuttui puoluekokouspuheessaan kertoessaan viestistä, jonka hän oli saanut valintansa jälkeen vanhalta päiväkodin hoitajaltaan Sarilta.

– Hän muisteli ilolla sitä, että on saanut seurata matkaani päiväkoti-ikäisestä alkaen ja samalla hän esitti toiveen, jonka lupasin välittää. Se toive kuului näin: pitäkää huoli hyvinvointiyhteiskunnasta, jotta jatkossakin jokaisella on mahdollisuus ponnistaa kohti unelmia, kuten minulla on ollut. Hyvät toverit, eiköhän lähetetä Sarille terveiset: Me pidämme huolta, Lindtman vakuutti.

Lindtman kertoi puheensa aluksi, kuinka Sari ja muut hoitajat olivat pitäneet hänestä erityistä huolta sinä päivänä, kun hänen vanhempansa erosivat.

– Olen viisivuotias, ja jälleen on edessä uusi päivä. Isä, Jokke (Jouko Lindtman), vie minut päiväkotiin. Tänä aamuna saan hieman erikoishuomiota osakseni. Päiväkodintädit vastaanottavat yhtä lämpimästi kuin aina ennenkin, mutta nyt he tarkistavat, että minulla oli päälläni ehjät ja puhtaat vaatteet, lisäksi riittävästi varavaatteita mukana. Päiväkotiinkin oli kiirinyt tieto, että vanhempani olivat eronneet, ja isästä oli tullut yksinhuoltajani, Lindtman muisteli.

Lindtman kuvaili hoitajien tukea hyvinvointiyhteiskunnan huomaamattomaksi ja helläksi kosketukseksi.

– Päiväkodin aika loi omalta osaltaan pohjaa sille tielle, joka minut on tähän päivään kantanut. Ei, se ei ollut kasvoton valtio, joka minusta isän lisäksi päivittäin huolehti. Ne olivat nämä ihmiset – Sari, Rauni, Raili ja muut, asialleen omistautuneet päiväkodin työntekijät.

Lindtman kiitteli myös isäänsä Jouko Lindtmania huolenpidosta.

Lindtman asui lapsuutensa ja nuoruutensa isänsä kanssa Vantaan Koivukylässä.

– Olen tosi kiitollinen siitä, että 80-luvulla yksinhuoltajana, työssä käyvänä, hän laittoi aina minut etusijalle ja on varmaan joutunut tinkimään omastaan, Lindtman kiitteli isäänsä jo perjantaina.

Lindtmanin puheessa oli viittaus yksinhuoltajiin, kun hän moitti Petteri Orpon (kok) hallituksen veronalennuksia.

– Nyt tarjolla on rikkaille kohdennettu veronalennus heti ensimmäisenä talousarviovuonna, kun taas pieni- ja keskituloiset joutuvat kärsimään korkean inflaation oloissa. Ei voi olla niin, että ministerin tuloluokkaan kuuluvat saavat kaikki hedelmät pyytämättäkin, mutta kun työtön yksinhuoltaja tulee kysymään, että onko asumistuesta ja palveluista pakko leikata, niin Purra levittelee käsiään ja sanoo, että sori, rahat menivät jo suurituloisille!

Source Link is.fi