Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fb4a391df77c56d4d4466315945d56f1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Brittilehti uutisoi Marinin ”epätavallisesta elämästä” – asiantuntija huomannut erityisesti yhden muutoksen – Uutisalue

Brittilehti uutisoi Marinin ”epätavallisesta elämästä” – asiantuntija huomannut erityisesti yhden muutoksen

Poliitikot suhtautuvat brittilehti Telegraphin mukaan usein turhan varautuneesti viihdemaailmassa liikkumiseen. Sanna Marin on eri maata.

Entisen pääministerin ja kansanedustajan Sanna Marinin (sd) viranjälkeinen elämä ei seuraa perinteisiä polkuja, kirjoittaa brittilehti Telegraph.

Lehden mukaan Marin on tehnyt pääministerikautensa jälkeen perinteisten siirtojen lisäksi uusia, yllättäviäkin liikkeitä. Esimerkiksi Britannian entisten pääministereiden Liz Trussin tai Theresa Mayn on vaikea kuvitella osallistuvan Pariisin muotiviikoille, mutta Marin nähtiin vastikään Victoria Beckhamin muotinäytöksessä superjulkkisten, kuten Vogue-lehden päätoimittajan Anna Wintourin rinnalla.

On mielenkiintoista, että Marin päätti osallistua muotiviikoille, sanoo Telegraphin haastattelema Natasha Lindstaedt. Lindstaedt on mediaan ja politiikkaan erikoistunut Essexin yliopiston luennoitsija ja kirjailija.

– Naispoliitikot taistelevat usein vuosien ajan sellaista kulttuuria vastaan, jossa naisten ulkonäölle annetaan paljon enemmän arvoa kuin miesten, Lindstaedt sanoo.

Hän huomattaa, että myös Marin sai poliittisen uransa aikana paljon huomiota ulkonäöstään, mutta vastusti sitä.

– Vaikuttaa, että hän on muuttanut mieltään ja nojautuu nyt siihen.

Asiantuntija muistuttaa Telegraphille, että yhtä lailla voi olla intellektuelli ja nauttia myös muista asioista.

– Kun sanotaan, ettei nainen voi mennä muotiviikoille ja tulla otetuksi vakavasti sen jälkeen, on se sama asia, kuin arvostelisi miespoliitikkoa urheiluottelusta nauttimisesta.

Nuori ikä ja näyttävä ulkonäkö auttavat Telegraphin arvion mukaan varmasti, mikäli toiveissa on päästä muotiteollisuuden sisäpiireihin. Marinin apuna ovat lisäksi olleet vasemmalle nojaava politiikka ja nykyaikaiset näkemykset ilmastonmuutoksesta ja eriarvoisuudesta, artikkelissa pohditaan.

Entistä kirkkaampaan maailmanlaajuiseen valokeilaan Marinin nosti hieman päälle vuoden takainen bilekohu, joka sai alkunsa sosiaaliseen mediaan vuotaneista juhlintavideoista. Monet julkisuudesta tutut, merkittävässä asemassa olevat naiset asettuivat oitis Marinin tueksi.

Yksi heistä oli yhdysvaltalaisnäyttelijä Sharon Stone, jonka kanssa Marin päätyi hiljattain samaan lounaspöytään. Marin julkaisi Instagramissa yhteiskuvan näyttelijätähden kanssa, joka kehui Marinia kommenttikentässä ”cooliksi, fiksuksi ja kauniiksi”.

Telegraphin mukaan Marinin kuuluisuutta selittävät muun muassa hänen ikänsä ja sukupuolensa. Sen sijaan, että hän pakenisi parrasvaloista, osaa hän lehden mukaan hyödyntää itseensä kohdistuvaa kansainvälistä kiinnostusta.

– Suomalainen pääministeri ei ole koskaan aiemmin saanut tällaista huomiota. Se käy järkeen: Marin näyttää mallilta, on hyvin nuori ja selkeä ilmaisussaan. Lisäksi hän oli vallassa Venäjän hyökkäyssodan alkaessa ja otti voimakkaasti kantaa Nato-kysymykseen, Lindstaedt pohtii.

– Tuloksena oli se, että hän saavutti sellaista mainetta, joka on poliitikolle ennenkuulumatonta tuossa osassa maailmaa.

Marin ilmoitti syyskuussa hakevansa eroa kansanedustajan tehtävästään. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Brittilehti myös pohtii, että Marinin kaltaisilta bränditietoisilta milleniaalijohtajilta tulisi ottaa oppia: poliittisen ja julkisuuden henkilön roolien yhdistämisessä sekä viihdemaailmaan rohkeasti osallistumisessa.

Source Link is.fi