Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_82621ace551b4909b80dea682498df16, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Eurobarometri: Solidaarisuus Ukrainaa kohtaan on Suomessa koko EU:n kärkipäätä – Uutisalue

Eurobarometri: Solidaarisuus Ukrainaa kohtaan on Suomessa koko EU:n kärkipäätä

Ukrainan tukeminen on Euroopan komission julkaiseman eurobarometrin mukaan Suomessa suositumpaa kuin EU:ssa keskimäärin.

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Ukrainalle osoitettava solidaarisuus nauttii Suomessa suurempaa suosiota kuin valtaosassa EU:n maita.

Euroopan komission maanantaina julkaiseman Flash-eurobarometritutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista kannattaa sitä, että Ukrainaa kohtaan ollaan yhä solidaarisia. Laajempaa kannatus on ainoastaan Portugalissa, ja kaikissa EU-maissa solidaarisuutta kannatti 71 prosenttia. Kyselyssä 90 prosenttia suomalaisista kannattaa myös Venäjää vastaan asetettuja talouspakotteita.

Vähintään 90 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kannatti myös humanitäärisen avun antamista Ukrainan sodasta kärsiville ja sille, että sotaa pakenevia otetaan vastaan EU:ssa.

Koko EU:ssa suomalaisvastaajat kannattivat kyselyn perusteella Portugalin jälkeen eniten myös sitä, että Euroopan energiatuotantoa muutetaan niin, että riippuvuus Venäjästä laskee. Kaikkein vähiten tätä kannatettiin kyselyn perusteella Kreikassa ja Kyproksessa.

Eurobarometrin verkkokysely toteutettiin elokuun viimeisellä viikolla kaikissa EU-maissa, ja siihen vastasi noin 26 500 ihmistä.

Source Link is.fi