Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a6fa2c24bf81864894d5cb1bc6c91139, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hallituksen on määrä saada kehys­riihi päätökseen – Uutisalue

Hallituksen on määrä saada kehys­riihi päätökseen

Isoin ja vaikein asia tässä kehysriihessä on löytää keinot, joilla julkista taloutta sopeutetaan kolmella miljardilla eurolla lisää.

Hallituksen on määrä saada kehysriihensä tänään päätökseen. Eilen alkanut neuvottelu jatkuu aamulla valtioneuvoston juhlahuoneistossa Helsingissä.

Hallitus neuvottelee kehysriihessä lähivuosien julkisen talouden suunnitelmasta ja valtion talouden kehyksistä. Isoin ja vaikein asia tässä kehysriihessä on kuitenkin löytää keinot, joilla julkista taloutta sopeutetaan kolmella miljardilla eurolla lisää jo päätettyjen kuuden miljardin euron päälle.

Hallituksen on tarkoitus kertoa kehysriihen päätöksistä tänä iltana. Vaikeissa päätöksissä hallitusta kirittää muun muassa pelko EU:n liiallisen alijäämän menettelyyn joutumisesta.

Hallituksen tavoite on karkeasti ottaen ollut, että sopeutuksesta kaksi miljardia euroa olisi leikkauksia ja miljardi euroa veronkorotuksia.

– Hallituksessa on sovittu hyvinkin isosta kuvasta, mitä tavoittelemme. Päälinjat leikkauksista ja veropuolesta ovat tiedossa, pääministeri Petteri Orpo (kok) kertoi tiedotustilaisuudessa maanantaiaamuna.

Pääministeri arveli kuitenkin, että neuvottelusta tulisi erittäin vaikea.

Yksityiskohdista ei juuri tihkunut tietoja eilen. Maanantaiaamun tiedotustilaisuuden jälkeen hallituspuolueiden puheenjohtajat eivät enää antaneet päivitettyä tietoa neuvottelujen kulusta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) kertoi hallituksen ”peranneen kaikki suunnat” sopeutus­kohteiden löytämiseksi. Joitain kohteita saatetaan kuitenkin jättää toimien ulkopuolelle hallitusohjelman perusteella.

Source Link is.fi