Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3cde4273d91536a1f1c122109ab877a0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hallitus ratkoo heikentynyttä korona­tilannetta – Marin: ”Emme ole tilanteessa, että joutuisimme hätä­jarru­mekanismia aktivoimaan” – Uutisalue

Hallitus ratkoo heikentynyttä korona­tilannetta – Marin: ”Emme ole tilanteessa, että joutuisimme hätä­jarru­mekanismia aktivoimaan”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) entinen toimitusjohtaja, kansanedustaja Aki Linden (sd) huusi hallitusta maanantaina Twitterissä hätäkokoukseen nousevien koronalukujen vuoksi.

Hallitus ei päivän kokoustaan hätäkokoukseksi ole kutsunut, mutta vaikea Suomen koronatilanne juuri nyt jälleen on.

IS seurasi kokousta suorassa lähetyksessä. Tekstimuotoisen seurannan löydät alta.

Hallituksen on tarkoitus keskustella kokouksessaan niin sanotusta hätäjarrusta. Hybridistrategiaan kuuluvalla mekanismilla hallitus voi ottaa laajasti koronarajoitukset alueilta omaan päätäntävaltaansa.

Hallituksesta on toistuvasti sanottu, että heikon koronatilanteen alueilla pitäisi tehdä riittäviä rajoitustoimia. IS:n tietojen mukaan hallitus ei ole hätäjarruun vielä tarttumassa, vaan siitä ja sen mahdollisista käyttötavoista käydään vain keskustelua.

– Emme ole tilanteessa, että joutuisimme hätä­jarru­mekanismia aktivoimaan, pääministeri Sanna Marin (sd) vahvisti iltapäivällä Säätytalolla.

Hybridistrategian mukaisesti rajoituksista piti päästä eroon, kun 80 prosenttia yli 12-vuotiaista suomalaisista on rokotettu. Raja täyttyi tänään, mutta päinvastoin kuin aiemmin ajateltiin Suomessa joudutaan ennemminkin nyt miettimään rajoituksia kuin poistamaan niitä.

Hallitusta huolettaa sairaalahoidossa olevin ihmisten määrän jatkuva kasvaminen. Sairaalahoidossa oli tänään 252 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli 28. Uusia koronatartuntoja vahvistettiin tänään 954.

Viimeisen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on vahvistettu 9 301. Se on lähes 1 900 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Kyse on edelleen rokottamattomien epidemiasta. Tautia on terveydenhuollon viranomaisten mukaan nyt kuitenkin liikaa liikkeellä.

Viime viikon aikana Husin sairaalahoidossa olevista lähes puolet oli saanut kaksi rokoteannosta. Lähes kaikki teho-osastoilla hoidetut koronapotilaat ovat sen sijaan olleet rokottamattomia.

Hus kertoi eilen nostaneensa valmiustasoaan tehostettuun valmiuteen, joka on kolmiportaisen valmiusasteikon toinen aste.

Source Link is.fi