Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f42f90a1d64e6b6ce6f15cf7342d74cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
He hakivat lapsiasiavaltuutetun tehtävää – Elina Pekkarinen pyrkii jatkokaudelle – Uutisalue

He hakivat lapsiasiavaltuutetun tehtävää – Elina Pekkarinen pyrkii jatkokaudelle

Lapsiasiavaltuutetuksi haki yhteensä 16 henkilöä, joista kaksi ei halunnut nimiään julkisuuteen.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen Viimeinen sana -ohjelmassa.

Elina Pekkarinen aloitti lapsiasiavaltuutetun tehtävässä toukokuussa vuonna 2019. Arkistokuva.

Lapsiasiavaltuutetun paikkaa on hakenut 16 henkilöä. Haku tehtävään päättyi tänään 6. marraskuuta.

Nykyinen lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen on hakijoiden joukossa. Hän on toiminut lapsiasiavaltuutettuna vuoden 2019 toukokuusta lähtien.

Muut hakijat ovat Sirkku Ingervo, Katariina Juhola, Tiina Jyväkorpi, Jonna Mattila, Perttu Männistö, Tiina Pihlajamäki, Pasi Saarinen, Lilla Saaristo, Ivy Shiue, Minna Sirnö, Joonas Taipaleenmäki, Inka Turunen, Olga Vatka sekä kaksi muuta henkilöä, jotka eivät halua nimiään julkisuuteen.

Lapsiasiavaltuutettua haettiin ensi toukokuusta lähtien viiden vuoden määräajaksi.

Lapsiasiavaltuutetun tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten sekä alansa järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista. Lapsiasiavaltuutetun nimittää valtioneuvosto viideksi vuodeksi kerrallaan.

Sama henkilö voidaan nimittää tehtävään enintään kahdeksi kaudeksi. Lapsiasiavaltuutetun toimisto sijaitsee Jyväskylässä.

Pekkarisen edeltäjä lapsiasiavaltuutettuna oli Tuomas Kurttila ja Kurttila ennen tehtävää hoito Maria Kaisa Aula. Aula oli Suomen ensimäinen lapsiasiavaltuutettu.

Source Link yle.fi