Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_83db12e1b045e76f8bd468f6c28aeeaa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helikopterit ja pelastushenkilöstö etsivät hukkuvaa – kaikki johtui lasten pilapuhelusta – Uutisalue

Helikopterit ja pelastushenkilöstö etsivät hukkuvaa – kaikki johtui lasten pilapuhelusta

Meripelastuskeskus sai torstai-illalla ilmoituksen ihmisestä veden varassa Turussa Pitkälläsalmella, Korppolaismäen edustalla.

Etsintöihin hälytettiin Meripelastuksen helikopteri, pelastuslaitoksen yksiköitä, lääkärihelikopteri­toiminnasta vastaava Finnhems, ensihoitoyksiköitä ja poliisi.

Lopulta selvisi, ettei kukaan ole hädässä. Turun meripelastuskeskuksen meripelastusjohtaja Tomi Maunu kertoo, että pitkien tiedustelujen jälkeen selvisi, että kyseessä oli pilapuhelu.

– Ilmoittajan puhelimen tietoja tutkimalla kautta saimme selville, että puhelimen haltija on alaikäinen henkilö. Sen jälkeen tapaus lähti purkautumaan, Maunu kertoo.

Toinen lapsista oli kertonut alueen satamavahdille puhelimitse, että hänen pikkuveljensä on veneessä veden alla. Vahti oli ilmoittanut asiasta hätäkeskukseen.

Maunun mukaan tehtävä kesti noin tunnin verran.

– Kyseessä ei ole iso alue. Se rajautuu käytännössä rantoihin. Helikopterilla kesti alueen etsinnöissä hieman alle tunnin.

Pila alkoi paljastua etsintöihin osallistuneille silloin, kun Meripelastus ei saanut alkuperäisiä ilmoittajia kiinni.

Soittajat saatiin lopulta tavoitettua puhelimella ja lapset löytyivät kodeistaan. Poliisi on keskustellut asiasta lasten ja heidän vanhempiensa kanssa.

– Poliisi suorittaa kaikki jatkotoimenpiteet, jos sellaisia tulee, Maunu sanoo.

Ilkivaltaisia puheluja tulee meripelastuskeskukselle Maunun mukaan vain todella harvoin.

– Oman kokemukseni perusteella ilkivaltaisia tapauksia tulee eteen noin 5–10 vuodessa, Maunu sanoo.

Source Link is.fi