Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8d63754490d97a764b72b93d04cb2692, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Honkasalo odotti uutisia palkka-avoimuudesta – ”On tärkeää, että palkkaeroja tehdään näkyviksi” – Uutisalue

Honkasalo odotti uutisia palkka-avoimuudesta – ”On tärkeää, että palkkaeroja tehdään näkyviksi”

Veronika Honkasalo on huolissaan Valko-Venäjällä olevista pakolaisista.

Minkä asian nostaisit eduskunnan tärkeimmäksi tältä viikolta, vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo?

– Olen pyrkinyt edelleen tuomaan vahvasti esille ihmisoikeusnäkökulmaa Valko-Venäjän toimiin ja Puolan rajalla olevaan tilanteeseen. Järjestimme asian tiimoilta europarlamentaarikko Silvia Modigin kanssa alkuviikosta erittäin hyvän tilaisuuden, jossa asiantuntijoina esiintyivät UNHCR:n Jessica Möttö ja Pakolaisneuvonnan Marjaana Laine.

– Laadimme tilaisuuden jälkeen Modigin kanssa yhteisen tiedotteen, jossa viestimme, että Puola toimii laittomasti, kun se käännyttää väkivaltaisesti rajalta ihmisiä, jotka ilmaisevat, että he haluaisivat hakea turvapaikkaa. Pääviestimme oli, että kriisin aiheuttavat kaikki ne tahot, jotka taipuvat Valko-Venäjän painostuksen edessä, ja ihmisoikeuksien noudattamisesta luovutaan. Tätä Lukasenkan kaltaiset diktaattorit juuri haluavat.

”On täysin järjetöntä, että Helsinkiin pusketaan noin 200 miljoonan euron hintaista autotunnelia”.

Mikä oli vasemmistoliitolle viikon tärkein asia?

– Tähän nostaisin esille poikkeuksellisesti ajankohtaisen Helsingin kuntapoliittisen asian, sillä toimin myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Toimiva ilmastopolitiikka edellyttää, että autoilua ja autojen määrää vähennetään erityisesti suurissa kaupungeissa ja liikkenesuunnittelu kaupungeissa tulee pohjautua ennen kaikkea kevyelle ja julkiselle liikenteelle.

– Liikenne muodostaa tällä hetkellä 25 prosenttia Helsingin päästöistä. Tähän nähden on täysin järjetöntä, että Helsinkiin pusketaan oikeiston ja demareiden voimin noin 200 miljoonan euron hintaista autotunnelia, joka lisäisi autoilua ja ruuhkia ja siten päästöjä, kun olisi mentävä ihan päinvastaiseen suuntaan.

– Julkiseen liikenteeseen panostaminen ja lipunhintojen alentaminen on myös luokkakysymys, sillä erityisesti pienituloiset ihmiset ovat julkisen liikenteen aktiivisia käyttäjiä.

Mikä asia jäi tiedotusvälineiltä huomaamatta?

– Olisin toivonut aktiivisempaa mediakäsittelyä palkka-avoimuudesta, kun sosiaali- ja terveysministeriö eli STM julkaisi tällä viikolla palkka-avoimuustyöryhmän raportin. On tärkeää, että vinoutuneita palkkajärjestelmiä ja palkkaeroja tehdään näkyviksi, jotta niihin voidaan puuttua ja palkkatasa-arvoa edistää. Palkka-avoimuus on nimeomaan keino puuttua työpaikan sisäiseen palkkasyrjintään, joka voi olla luonteeltaan rakenteellista.

Mikä on tämän viikon levysi/kirjasi?

Viime viikot ovat olleet niin tavattoman kiireisiä ja päivät pitkiä, etten ole ehtinyt juuri lukea ja kuunnella musiikkia. Yöpöydällä on kuitenkin Ruotsin Vänsterdagar-tapahtumassa esiintyneen Nina Björkin kirja Oman man älskar frihet.

Kansan Uutiset julkaisee sarjaa, jossa vasemmistoliiton kansanedustajat vuorotellen kertovat politiikan viikosta.