Banner Before Header

HS: Merivartiosto ei voi sulkea pois kaasuvuotoa Suomen edustalla

Merivartiosto ei pysty sulkemaan pois mahdollista kaasuvuotoa Nord Stream 1 ja 2 -kaasuputkissa Suomen rannikon edustalla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Suomenlahden merivartioston valvontalentokoneet eivät ole alkuviikosta pystyneet tekemään päivittäisiä valvontalentoja teknisen vian vuoksi, kertoo merivartioston kenttäjohtaja Santeri Laitanen HS:lle.

Merivartioston tietoon ei ole toistaiseksi tullut, että Suomen talousalueella olisi kaasuvuotoja. Nord Stream -kaasuputkista sijaitsee Suomenlahdella noin 375 kilometrin mittainen osuus.

Laitanen kertoo HS:lle, että mahdollinen vuoto olisi valvontalentojen puutteesta huolimatta todennäköisesti tullut merivartioston tietoon merenkulkijoiden havaintojen tai satelliittien avulla.

Alkuviikosta molemmissa Nord Stream -kaasuputkissa on havaittu vuotoja Itämerellä.

Nord Stream 1 -kaasuputkessa havaittiin tiistaina vuoto kahdessa kohtaa. Yksi vuodoista on Ruotsin talousalueella ja toinen Tanskan talousalueella. Maanantaina Nord Stream 2 -putkessa havaittiin vuoto Tanskan lähellä.

Medialähteiden mukaan on epätodennäköistä, että molemmissa putkissa tapahtuisi kaasuvuotoja sattumalta.

SVT kertoo, että sekä Ruotsin että Tanskan seismologiset keskukset rekisteröivät maanantaina Itämerellä kaksi voimakasta vedenalaista räjähdystä kaasuvuotojen lähistöllä.

Ruotsissa hallitus kokoontuu tiistaina kriisikokoukseen kaasuputkessa havaittujen vuotojen takia.

Source Link is.fi