Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e1dad03af04a8ac46705170bb8cb2888, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Palkitussa eläin­hoitolassa paljastunut vakavia ongelmia – eläimillä jopa hengen­vaaralliset olot likaisessa hallissa – Uutisalue

HS: Palkitussa eläin­hoitolassa paljastunut vakavia ongelmia – eläimillä jopa hengen­vaaralliset olot likaisessa hallissa

Mustasaaren Raippaluodossa Vaasan edustalla sijaitsevan villieläinhoitolan Nordic Wildlife Caren olosuhteet ovat viranomaisten mukaan olleet eläimille jopa hengenvaaralliset, Helsingin Sanomat kertoo.

Lehden mukaan aluehallintoviraston tarkastuskertomuksista käy muun muassa ilmi, kuinka vuohet ja kanat sekä villieläimet ovat olleet irrallaan likaisessa hallissa, jossa on ollut runsaasti eläimille vaarallista tavaraa. Harmaahylkeen poikaset ovat hakeutuneet muilta eläimiltä piiloon tavaroiden sekaan. Läänineläinlääkärin mukaan kuutteja on ruokittu likaisella ja teräväreunaisella letkulla, eivätkä ne ole saaneet riittävästi ruokaa.

HS:n mukaan Harju menetti eläintarhalupansa viime vuoden lopulla, mutta sai luvan pitää pysyvää eläinnäyttelyä.

Lehden haastattelussa Harju myöntää, ettei halli ole ollut sopiva paikka kaikille siellä pidetyille eläimille. Hänen mukaansa tilat on määrä uudistaa. Läänineläinlääkärin moitteet kuuttien ruokinnasta Harju kiistää ja sanoo kuuttien olleen normaalikuntoisia ja -painoisia.

Ongelmista huolimatta Nordic Wildlife Care on saanut viime vuosina kymmeniätuhansia euroja valtionavustusta, HS kertoo. Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri valitsi Harjun hiljattain vuoden ympäristöpalkinnon saajaksi.

Harjun eläinhoitola on saanut paljon julkisuutta muun muassa Mervi-hirven ja Pirkko-ilveksen myötä. Harju esitteli Merviä Ilta-Sanomien haastattelussa 2015.

– Useimmat eläimet viettävät hoitolassa vain muutaman tunnin tai muutaman päivän, jonka jälkeen ne vapautetaan takaisin luontoon, Harju sanoi tuolloin.

Harju ruokki Urho-hirveä kotonaan 2019.

Pirkko-ilveksen kohtalo kosketti monia vuonna 2017. Harju olisi halunnut pitää luonnosta pahasti loukkaantuneena löytyneen ilveksen hoidossaan, mutta lopulta se lopetettiin aluehallintoviraston määräyksellä.

Muun muassa elokuvaohjaaja Renny Harlin vetosi julkisesti Pirkko-ilveksen puolesta.

Harju muutti Raippaluotoon vuonna 2015 ja alkoi rakentaa villieläinten hoitolaa.

– Tein lähes 30 vuoden uran Helsingissä luottopäällikkönä ja rahoituspäällikkönä. Sitten myin kiinteistöjä ja löysin tämän paikan, Harju kertoi IS:lle 2019.

Source Link is.fi