Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b0a696f4d380087afaa2e1c6fb62ac01, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS:n gallup: Haavisto kasvatti kannatustaan, Stubb silti suositumpi ehdokas – Uutisalue

HS:n gallup: Haavisto kasvatti kannatustaan, Stubb silti suositumpi ehdokas

Stubbin ja Haaviston välinen kuilu kaventui tuoreessa Helsingin Sanomien kannatuskyselyssä.

 Alexander Stubb ja  Pekka Haavisto.

Alexander Stubb (kok.) voittaisi Pekka Haaviston (vihr.) presidentinvaaleissa, jos vaalit käytäisiin nyt, kertoo Helsingin Sanomien gallup. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb on edelleen ehdokkaista suositumpi tasavallan presidentiksi. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien gallupista.

HS:n kyselyssä Stubb voittaisi valitsijayhdistyksen ehdokkaan Pekka Haaviston (vihr.) prosenttiluvuin 54–46.

Stubb oli suositumpi myös Helsingin Sanomien aiemmassa kyselyssä, mutta ehdokkaiden välinen ero on sittemmin kaventunut. Aiemmassa kyselyssä Stubbia kannatti 57 prosenttia ja Haavistoa 43 prosenttia vastaajista.

Kannatuskyselyn on tehnyt tutkimuslaitos Verian (ent. Kantar) ja se toteutettiin 2.–4. helmikuuta. Tutkimuksessa haastateltiin 1 154 henkilöä. Virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tulos ei sisällä niitä henkilöitä, jotka eivät kertoneet kyselyssä mielipidettään.

Vaalien ensimmäinen kierros päättyi sunnuntaina 28. tammikuuta. Silloin Stubb sai 27,2 prosenttia ja Haavisto 25,8 prosenttia äänistä.

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys on vielä käynnissä ja päättyy huomenna tiistaina. Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina, 11. helmikuuta.

Source Link yle.fi