Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_35790582fa8fb25acfe3bb19226de50a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huittisissa siepatun vauvan isä murtui oikeudessa – sai äidiltä hätkähdyttävän puhelun: ”Pelotti” – Uutisalue

Huittisissa siepatun vauvan isä murtui oikeudessa – sai äidiltä hätkähdyttävän puhelun: ”Pelotti”

IS seurasi kuohuttavan rikosjutun oikeusistuntoa Porissa. Syyttäjän mukaan 22-vuotias nainen väitti miestuttavalleen saaneensa lapsen ja vei vastasyntyneen tytön väkivalloin äidiltään.

Huittisten vauvasieppauksesta syytetty 22-vuotias nainen tuotiin perjantaina oikeuden eteen Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa.

Naisen epäillään siepanneen vain viikon ikäisen tyttövauvan äidiltään 28. syyskuuta. Epäilty oli ottanut tuoreeseen äitiin yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja ehdottanut ulkoilulenkkiä. Naiset eivät tunteneet entuudestaan, mutta tapasivat toisensa Huittisten keskustassa. Äidillä oli vauva mukana.

Yllättäen tilanne eskaloitui hyvin vakavaksi. Epäilty löi syyttäjän mukaan vauvan äitiä vasaralla päähän, sieppasi vastasyntyneen vauvan ja pakeni.

Syytetty piiloutui oikeudessa Aku Ankka -lehden taakse. Kuva: Senni Valiola

Nainen kyyristeli pöytänsä ääressä ja tärisi kuunnellessaan syytteenlukua. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Vauvasieppari tavoitettiin muutamaa tuntia myöhemmin linja-auton kyydistä Helsingin Meilahdesta. Poliisi pysäytti Onnibussin elokuvalliseen tyyliin kuuden poliisiauton voimin.

Vauva oli löydettäessä vahingoittumaton. Kovia kokeneen perheen isä kommentoi IS:lle tapauksen jälkeen, että äiti ja vauva voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Poliisi sai esitutkinnassa muodostettua tarkan käsityksen tapahtumien kulusta, mutta teon motiivi ei kuitenkaan täysin selvinnyt. Virkavallan käsityksen mukaan nainen oli suunnitellut tekoa ennalta ja muun muassa hankkinut matkaliput bussiin.

Tuore äiti valikoitui poliisin mukaan uhriksi siitä syystä, että hänellä oli pieni vauva.

Naista syytetään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä. Hän on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. Aiempaa rikostaustaa Porissa asuvalla naisella ei ole.

Ilta-Sanomat seurasi oikeuden istuntoa Satakunnan käräjäoikeudessa hetki hetkeltä.

Source Link is.fi