Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bb8efe9ebcc7fa20ad0a9d3f0b501fd5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Husin lääkärit povaavat kovia aikoja terveyden­huollolle: ”Vaikea nähdä, kuinka tästä voidaan selvitä ilman pahoja vaurioita yhteis­kunnalle” – Uutisalue

Husin lääkärit povaavat kovia aikoja terveyden­huollolle: ”Vaikea nähdä, kuinka tästä voidaan selvitä ilman pahoja vaurioita yhteis­kunnalle”

Lääkärit ovat huolissaan Suomen pahentuvasta koronavirustilanteesta. Yksi heistä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli Husin sydän- ja keuhkokeskuksen ylilääkäri Marjukka Myllärniemi. Hän esittää huolensa Twitter-tilillään ja viittaa tuoreisiin tartuntalukuihin.

– Jessus. Viime viikolla sairaalaan tulleet ovat siis alkaneet oireilla noin 14 päivää sitten. Vaikea nähdä, kuinka tästä voidaan selvitä ilman pahoja vaurioita yhteiskunnalle, hän kertoo Twitterissä.

Uusien tartuntojen kasvu näkyy jyrkkänä nousuna koronabotin pääkaupunkiseudun taulukoissa.

– Henkilökuntaa on sidottu paljon tartuntatautiprosessiin, kuten jäljitykseen. Nyt pitäisi laittaa henkilökuntaa sinne, missä heistä on eniten hyötyä. Laajamittainen testaus pitäisi laittaa nyt ”jäihin”, Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoo Ilta-Sanomille.

Kun vielä henkilökuntaa on paljon karanteenissa, terveydenhuoltojärjestelmän kantokyky on Lehtosen mukaan vaarassa.

KoronaBotFI hakee päivittäin THL:n avoimen datan rajapinnasta covid-19-tartuntatautitiedot ja laskee muutokset verrattuna edelliseen päivään.

Rokotusten jatkaminen on Husin mukaan tärkein keino, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää.

Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana.

– Raju tartuntamäärien nousu aiheuttaa nyt vakavan haasteen ei pelkästään terveydenhoitoalalla, mutta myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla. Siksi nämä rajoitustoimet ovat tässä tilanteessa välttämättömiä, Husin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander sanoo tiedotteessa.

Source Link is.fi