Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d412e9ba713d39ff443d6683c4fa25fb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isänsä murhasta syytetty sieviläismies mielentilatutkimukseen – Uutisalue

Isänsä murhasta syytetty sieviläismies mielentilatutkimukseen

Oulun käräjäoikeus on määrännyt isänsä murhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Puolustuksen mukaan mies kärsi tapahtumien aikaan harhoista.

Liiketila, jonka ovissa kirjaimet B1 ja B2 sekä kyltti, jossa kerrotaan, että talossa toimii Oulun kärjaoikedun Ylivieskan kanslia ja käräjäsali.

Asiaa on puitu Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskan istuntopaikalla. Kuva: Risto Degerman / Yle

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta keski-ikäiselle sieviläismiehelle, sillä tämä surmasi isänsä väkivaltaisesti tämän asunnolla Sievissä 28. lokakuuta 2023.

Asiaa on käsitelty Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskan istuntopaikalla tänään. Istunnon päätteeksi käräjäoikeus määräsi syytetyn mielentilatutkimukseen.

Oikeuden mukaan lääkäriltä saatu lausunto puolsi mielentilatutkimuksen tekemistä. Syytetyn lisäksi myös syyttäjä sekä uhrin läheinen pitivät tutkimusta tarpeellisena.

Oikeuden mukaan tutkimuksen tekeminen on välttämätöntä, ja sen tuloksella voi olla vaikutusta siihen, täyttääkö miehen teko surman, tapon vai murhan tunnusmerkit.

Puolustus: Syytetty kärsi harhoista

82-vuotiaan uhrin kuolemaan johtaneet tapahtumat ovat pitkälti riidattomia, sillä syytetty mies on myöntänyt tehneensä isälleen väkivaltaa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

Syytteen mukaan väkivalta alkoi, kun syytetty oli poistumassa isänsä asunnolta. Syyttäjän mukaan isä esteli poikaansa.

Vaikka mies myöntää henkirikoksen, hän kiistää, että teossa olisi ollut kyse murhasta. Kertomansa mukaan hän kärsi tapahtumien aikaan harhoista.

Tänään antamassaan välituomiossaan Oulun käräjäoikeus katsoi, että mies on syyllinen henkirikokseen. Rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen otetaan kantaa mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Syytetty määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna sillä ehdolla, että mies voi olla tutkintavankeuden aikana sairaalassa.

Source Link yle.fi